Minden idők legjobbjai

Az elmúlt napokban két jelentős összesítés látott napvilágot két neves zenei újság háza tájáról. Az egyik a zenetörténet legjobb lemezeit, a másik a legjobb dalokat rangsorolta.
A legjobb lemezek
A Rolling Stone magazin összeállította a valaha kiadott legjobb albumok listáját, amelyre ötszáz hanghordozó került fel.

Az elmúlt napokban két jelentős összesítés látott napvilágot két neves zenei újság háza tájáról. Az egyik a zenetörténet legjobb lemezeit, a másik a legjobb dalokat rangsorolta.

A legjobb lemezek

A Rolling Stone magazin összeállította a valaha kiadott legjobb albumok listáját, amelyre ötszáz hanghordozó került fel. A szakemberek szerint a The Beatles egyik lemeze, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band a legjobb, míg a második a The Beach Boys lett a Pet Sounds című anyagával. A harmadik helyre szintén egy The Beatles-klasszikus, a Revolver került. A legendás zenekar további két albummal képviselteti magát az első tízben.

A lista első tíz helyezettje:

1. The Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

2. The Beach Boys: Pet Sounds

3. The Beatles: Revolver

4. Bob Dylan: Highway 61 Revisited

5. The Beatles: Rubber Soul

6. Marvin Gaye: What’s Going On

7. The Rolling Stones: Exile On Main Street

8. The Clash: London Calling

9. Bob Dylan: Blonde On Blonde

10. The Beatles: The Beatles (The White Album)

A legjobb dalok

A zenei szakértők döntése alapján a U2 szerelmes dala, a One lett minden idők legjobb szerzeménye. A Q magazin által összeállított listán ez az ír csapat egyetlen felvétele , amely bekerült az első száz közé. A listán összesen 1001 dal kapott helyet. Érdekesség, hogy a One 1990-es megjelenése idején nem volt bombasiker, azonban mind a mai napig a rádiók kívánságműsorainak egyik kedvelt szerzeménye. A magazin listájának második helyén Aretha Franklin dala, az I Say A Little Prayer végzett, míg a harmadik a Smells Like Teen Spirit lett a Nirvanától. A legtöbbször a Radiohead neve olvasható, a zenekarnak kilenc dala került fel a listára, ezek közül a Creep szerepel a legjobban, a hetedik helyen végzett.

A lista első tíz helyezettje:

1. U2: One

2. Aretha Franklin: I Say A Little Prayer

3. Nirvana: Smells Like Teen Spirit

4. The Beatles: A Day In The Life

5. Elvis Presley: In The Ghetto

6. Eminem: My Name Is

7. Radiohead: Creep

8. Destiny’s Child: Independent Woman

9. Oasis: Live Forever

10. Ike & Tina Turner: River Deep Mountain High

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?