Metacortex: rejtélyes Mátrix-honlap a neten

Rejtélyes website-ot fedeztek fel az interneten: az oldal a Metacortex honlapja, azaz azé a cégé, amelynél Neo dolgozott, mielőtt kiszabadult a Mátrixból. Az site tele van kódokkal és más rébuszokkal, azt azonban még nem tudni, mire megy ki a misztifikáció.

Rejtélyes website-ot fedeztek fel az interneten: az oldal a Metacortex honlapja, azaz azé a cégé, amelynél Neo dolgozott, mielőtt kiszabadult a Mátrixból. Az site tele van kódokkal és más rébuszokkal, azt azonban még nem tudni, mire megy ki a misztifikáció.

Valakinek már az is talány, miért „metacortech” szerepel a címben, ha egyszer Metacortex a cég neve, annak elmondjuk, hogy a http://www.metacortex.com/ cím egyrészt már foglalt volt, másrészt a Mátrixban is látható egyszer a Meta Cortechs felirat. Ez annak idején talán hiba lehetett, de most épp kapóra jött a site készítőjének.

Aki a fenti problémán nem akadt fenn, annak viszont inkább azt mondjuk el, hogy ha például a flashanimációs intro után a főlap aljára scrolloz, és rákattint a Directory szövegre, akkor egy térkép jelenik meg klikkelhető pontokkal, ezek közül azonban csak az USA nyugati partján található Redland működik. Ha erre klikkelünk, akkor Metacortex-dolgozók nevét vagy e-mailcímét írhatjuk be. Az „AndersonThomas” név megadása után az olvasható, hogy „Áthelyezve”, de hogy hová, arról nincs információ.

A tesztelők rájöttek arra is, hogy az „AveryJames” név megadása után bináris kódok jelennek meg, amelyek megfejtése – tudomásunk szerint – e sorok írásakor még várat magára.

Mi magunk a főoldalon megjelenő hónap dolgozójának, bizonyos Beth McConnellnek nézünk utána: beírtuk a nevét a Google-ba, és első helyen a következő címet kaptuk: http://www.metadex.net/usr/emc2/bio/. Itt szerepelnek a hölgy adatai (például a honlapja elérhetősége), alattuk pedig az egyes látogatások alkalmával egy-egy enigmatikus idézet fogadott minket (összesen három): 1. Facts do not cease to exist because they are ignored (A tények attól még nem szűnnek meg létezni, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket) – Aldus Huxley. 2. Assumptions allow the best in life to pass you by (A hipotézisek miatt csak kimaradsz az élet legjobb dolgaiból) – Jon Sales. 3. Only the spoon knows what is stirring in the pot (Csak a kanál tudja, mi kavarog a fazékban) – olasz közmondás. (cmtrx)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?