Megújuló Felföldi levelek

ÚJ SZÓ-HÍRPozsony. Az Ifjú Szivek Táncszínház új tételekkel, új tájegységek táncaival kibővítve, megújult látványvilággal állítja színpadra a Felföldi levelek című előadását.

ÚJ SZÓ-HÍR

Pozsony. Az Ifjú Szivek Táncszínház új tételekkel, új tájegységek táncaival kibővítve, megújult látványvilággal állítja színpadra a Felföldi levelek című előadását. Hégli Dusan koreográfiáját közel százszor mutatta be a társulat, több mint 20 ezer néző látta az évek során.

Az előadás alkotója szerint a Levelek mérföldkő. „27 éve foglalkozom a Felföld táncaival. Néha jót tesz, ha az ember megáll egy pillanatra, és az évek alatt egy-egy témával kapcsolatban összegyűjtött tapasztalatait összegzi és újragondolja. 2005-ben ez megtörtént. Most megint megérett erre az idő.”

A bemutató óta eltelt 10 évben a Felföldi levelek által ismerhette meg alaposabban a hazai és a magyarországi közönség Szlovákia hagyományos magyar, cigány és szlovák táncait. Nem mellesleg: a produkció a szlovák nézőket is közelebb hozta az autentikus magyar és szlovák tánckultúrához. A társulat komoly szakmai elismerést vívott ki magának ezzel az előadással, melynek hatására több együttes is foglalkozni kezdett a Felföld hagyományos táncaival.

Az Ifjú Szivekben már javában folynak a próbák.

Az új előadást júliusban Magyarországon, a kapolcsi Művészetek völgye fesztiválon, valamint Kecskeméten, a Kodály Művészeti Fesztiválon láthatja először a közönség. Őszre több hazai előadást is tervez a társulat. (ba)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?