Meglepő rokonság

London. A modern Sherlock Holmes-t alakító Benedict Cum-berbatch-ról kiderítették, hogy annak a Sir Arthur Conan Doyle-nak a leszármazottja, aki 1886-ban megírta a világ leghíresebb detektívjének kalandjait. Az angol színész és a világhírű krimiíró 16. fokú másodunokatestvérek.

London. A modern Sherlock Holmes-t alakító Benedict Cum-berbatch-ról kiderítették, hogy annak a Sir Arthur Conan Doyle-nak a leszármazottja, aki 1886-ban megírta a világ leghíresebb detektívjének kalandjait. Az angol színész és a világhírű krimiíró 16. fokú másodunokatestvérek. A felfedezést a családfakutatással foglalkozó Ancestry.com tette közzé tegnap, amikor a Sherlock-sorozat a negyedik évaddal visszatért a képernyőre.

Az Ancestry.com nem az alkotók felkérésére nézett utána a kapcsolatnak, hanem mert mind a színészt, mind az írót nagyra becsülik, és érdeklődnek az ilyen történelmi „kirakósjátékok” iránt. Maga Cumberbatch sem tudott arról, hogy a múltját kutatják, legalábbis ezt állítja Dallin Hatch, az oldal szóvivője.

Doyle és Cumberbatch közös őse Genti János volt, Lancaster első hercege, III. Edvárd király negyedik fia, aki a 14. században élt (1340 és 1399 között). Ő volt Ar-thur Conan Doyle 15. fokú, és Cumberbatch 17. fokú ősapja.

A most negyvenéves színész, akit korábban is nagyra tartott a szakma, a BBC modern Sherlock Holmes adaptációjának köszönheti a világhírt. Az alkotók akkor nézték ki őt a címszerepre, amikor látták az 2007-es Vágy és vezeklés című filmdrámában. (index, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?