Még jó ideig eltarthat a nyár

Favirág
Nem mindenki szeret a kertjében matatni, palántát ültetni, virágokat gondozni. Elegendő feladatnak érzi a gyep megfelelő karbantartását, hiszen a szépen nyírt pázsit is gondoskodást kíván.

Favirág

Nem mindenki szeret a kertjében matatni, palántát ültetni, virágokat gondozni. Elegendő feladatnak érzi a gyep megfelelő karbantartását, hiszen a szépen nyírt pázsit is gondoskodást kíván. Pedig milyen kellemes a szemnek, ha a nagy, zöld felületen itt-ott akad egy-egy színfolt! Ezen a felvételen például festett favirágok nyílnak a kertben. Előnyük, hogy soha nem hervadnak el, és még öntözni sem szükséges őket.

Hordozható evőeszközök

A vászonból varrt, rekeszes evőeszköz-tároló összetekerve kis helyen elfér, így nem nehéz magunkkal vinni kiránduláskor, utazáskor. (Őse a régmúltban keresendő, amikor még mindenki vitte magával a saját evőeszközét, ha vendégségbe ment.)

Kiránduláskor, ha nincs kéznél megfelelő evőeszköz:

egy kagyló, vagy akár öblösre formált alufólia jól betölti az alkalmi kanál szerepét

egy kihegyezett bot, vagy nyárs kiváló villa lehet

olló vagy éles szélű kavics is funkcionálhat késként.

A szabad ég alatt

Azokon a napokon, amikor még naplemente után sem enyhül a hőség, az ember legszívesebben a szabadban töltené az éjszakát is. S miért is ne, hiszen egy könnyen mozgatható matraccal ez könnyűszerrel megoldható, feltéve, hogy van erkélyünk, ahol komfortosan be is rendezkedhetünk: rongyszőnyeggel, gyékényrolóval, kisasztallal – s mindennel, ami csak szükséges.

Lampion

Alkalmi kerti világítás és egyben díszítőelem is lehet az eredetileg szobába tervezett lampionból, csak az elektromos vezetéket kell elhagyni és hiányát gyertyával, mécsessel pótolni.

Kék a zöldben

Jó időben a kertek egyik legnagyobb varázsa, hogy szinte az egész napunkat kint tölthetjük a szabadban. Ilyenkor is érdemes azonban a reggelik vagy az uzsonnák helyét szépen, otthonosan kialakítani.

Ebben a kertben például az azonos szín fogja össze nemcsak a bútorokat, hanem a párnákat, a kiegészítőket és a terítéket is. Ráadásul a választott kék szín kifejezetten jól mutat a kert zöldjében, ezzel is csábítva a szabadban való minél gyakoribb tartózkodásra. (Lakáskultúra)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?