Matek és taktika

A Zrínyi Ilona Matematika- versenybe Magyarországon kívül a határon túli magyar diákok is bekapcsolódtak. A tömegeket megmozgató versenyt a nyugat-szlovákiai régióban Keszegh István és Horváth Katalin szervezte.

A Zrínyi Ilona Matematika- versenybe Magyarországon kívül a határon túli magyar diákok is bekapcsolódtak. A tömegeket megmozgató versenyt a nyugat-szlovákiai régióban Keszegh István és Horváth Katalin szervezte. Kilenc helyszínen 891 diák mérte össze tudását.

A komáromi Selye János Gimnázium tanárai –Édes Attila, Édes Erzsébet, Szabó Endre, Fonód Tibor, Horváth Fél Szilvia és Lami Zsuzsa – vitték a feladatokat, és biztosították a többi helyszínen a verseny sikeres lebonyolítását, melyhez a helyi iskolák pedagógusai nyújtottak segítséget. A jelentkezők száma az egyes helyszíneken:

Selye János Gimnázium, Komárom: 374 tanuló, Magángimnázium Dunaszerdahely: 53, AI Zselíz: 25, AI Párkány: 63, Kodály Zoltán Gimnázium, Galánta:100, AI Marcelháza: 108, Iskola utcai AI, Gúta: 34, AI Nemesócsa: 102, Építőipari Szakközépiskola, Ógyalla: 27.

A logikus gondolkodást, a gyors észjárást és egy kis taktikát igénylő feladatsorokat nagy lelkesedéssel oldották a versenyzők. Minden résztvevő emléklapot és csokit kapott.

A javítás számítógépes feldolgozással Kecskeméten folyt. A tavaszi szünet után nagy izgalommal várták a versenyzők az eredményhirdetést, mely március 10-én volt a Selye Gimnázium dísztermében.

Az egyéni versenyben évfolyamonként értékeltük a legsikeresebb megoldókat annak függvényében, hogy összesen hány diák versenyzett az adott kategóriában. A díjazottak tárgyi jutalmat és oklevelet kaptak. A csapatversenybe az iskolák háromfős csapatai kapcsolódtak be. Az első helyezést elért csapatok tagjai oklevelet és könyveket kaptak.

Nem feledkeztünk meg a felkészítő tanárok jutalmazásáról sem, hiszen a sikerhez az okos és szorgalmas diákok mellett egy-egy felkészült „edzőre” is szükség van.

A Selye János Gimnázium diákjai összesen hét kategóriában versenyeztek, és mindegyikben megnyerték a csapatversenyt. Az egyéni versenyben hatan állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

Az első helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik:

2. osztály: Pónya Petra, Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda, Csallóközaranyos (felkészítő: Panyi Ágota); 3. o.: Baráth Andrea, Munka Utcai AI, Komárom (Kukel Mónika, Takács Ingrid); 4. o.: Bresztyák Jázmin, MTNY Alapiskola, Komáromszentpéter (Bukovszky Nóra); 5. o.: Slezák Dóra, Munka Utcai AI, Komárom (Farnbauer Gyöngyi); 6. o.: Gerencséri Barbara, SJG, Komárom (Lami Zsuzsanna); 7. o.: Csaplár Viktor, SJG Komárom (Horváth Fél Szilvia, Horváth Katalin); 8. o.: Bencsik Eszter, MTNY Alapiskola, Komáromszentpéter (Csalava Gizella); 9. o.: Markó Anna Erzsébet, SJG, Komárom (Horváth Katalin); 10. o.: Édes Lili, SJG, Komárom (Bukorné Both Emőke); 11. o.: Csenger Géza, SJG, Komárom (Fonód Tibor); 12. o.: Bukovszky Gergely, SJG, Komárom (Kalácska József.

Szakközépiskolák:

9. o.: Hozák Bettina, Építőipari Szakközépiskola, Ógyalla (Kalácska Erzsébet); 10. o.: Eke Máté, Építészeti Szakközépiskola, Dunaszerdahely (Kéri Anna).

Az egyéni versenyben kimagasló pontszámot elért tanulókat meghívták a kecskeméti országos döntőre.

Szeretnék köszönetet mondani minden felkészítő tanárnak, aki megértette a verseny célját, és benevezte diákjait a versenybe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?