Már zajlik a Virtuózok forgatása

Virtuózok

Ezúttal Szlovénia csatlakozik a V4-ek országaihoz, idén először nem csak klasszikus zenészek zsűriznek.

Már forgatják Magyarország legnagyobb komolyzenei tehetségkutatójának idei évadát. A Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és további egy csatlakozó országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói. A csatlakozó ország idén Szlovénia lett – mondta el a tehetségkutató budapesti sajtótájékoztatóján Peller Mariann alapító–producer a műsor eheti sajtótájékoztatóján.

Mint hangsúlyozta, a Virtuózok missziója, hogy a komolyzenét a fiatal tehetségek felkarolásával hozza közelebb a nagyközönséghez. Ezt a törekvést szeretnék magasabb szintre emelni világsztárok közreműködésével, akik közül a legfontosabb Plácido Domingo operaénekes, karmester csatlakozása volt. A nagynevű zsűritagok, mentorok és közreműködők ennek az évadnak is a résztvevői lesznek.

Idén először nem kizárólag a klasszikus zene csillagai, hanem a nemzetközi zeneipar egyéb nagynevű szereplői, promóterei is helyet kapnak a zsűriben. Közöttük lesz Stjepan Hauser horvát csellóművész, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész, Harvey Goldsmith nemzetközi koncertpromóter, a Live Aid alapítója, Steven Mercurio amerikai karmester és zeneszerző, valamint a döntőben Plácido Domingo. A magyar válogató zsűrijét Miklósa Erika, Balázs János, Batta András, Bogányi Gergely, Káel Norbert és Keller András alkotják.

A döntő ezúttal is nemzetközi műsorvezetőkkel egészül ki. Ida Nowakowska, népszerű lengyel színésznő–műsorvezető új műsorvezető társat kapott Remee Jackman személyében, aki a könnyűzene világából érkezik a Virtuózok V4+ döntő adásába. Jackman nyolc éven át volt a dán X-Faktor egyik vezető zsűritagja, Dániában háromszor aratott győzelmet Eurovíziós Dalfesztiválon, valamint dán és svéd Grammy-díjat is kapott. A korábbi évek nemzetközi zsűritagjai, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Petar Culic horvát gitárművész most mentorként és színpadi produkciók előadóiként térnek vissza.

Az évad lezárásaként idén különkiadással is jelentkezik a Virtuózok december 19-én élőben a Magyar Állami Operaházból, ahol neves művészdinasztiák ifjabbik tagjai, mások mellett Plácidó Domingo Jr. és Matteo Bocelli ülnek majd a zsűriben.

Plácidó Domingo Jr. a sajtótájékoztatón felidézte, hogy ő szerezte a műsor főcímzenéjét, és tavaly mentorként vett részt a tehetségkutatóban. Matteo Bocelli énekes, Andrea Bocelli fia, pedig megjegyezte, hogy mivel még ő maga is tanulmányait végzi, átérzi a fiatalok helyzetét és az ifjú tehetségek felkarolásának fontosságát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?