Ismét lesz Virtuózok tehetségkutató műsor

dd
Budapest |

Kilencedik alkalommal rendezik meg azt a komolyzenei tehetségkutató műsort, amely nemzetközi viszonylatban is sikert aratott.

A Virtuózok magyar „találmány”, amely tehetséges gyerekek és fiatalok ezreinek nyújtott bemutatkozási lehetőséget, és visszacsempészte a komolyzenét a képernyőre, a legjobbakból pedig sztárokat csinált. A műsor három éve nemzetközivé vált, a következő évad is ilyen lesz – az egész régióból várnak jelentkezőket.

A verseny mellett a Virtuózok olyan edukációs programot valósít meg, amely felzárkózási esélyt ad a lehetőséghez nem jutó fiatal művészeknek, és rajtuk keresztül egész közösségek érezhetik sajátjuknak és lehetnek büszkék növendékeik, településük sikerére.

Peller Mariann, a műsor alapítója és producere a tegnapi beharangozó sajtótájékoztatón közölte, hogy több meglepetést és újítást is tartogat a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című évad, az adásokat decemberben forgatják majd. Elmondta továbbá, hogy létrejött a Hauser Alapítvány, amelynek célja támogató oktatási tevékenységek és programok létrehozásával, valamint közösségeken belüli partnerségek kialakításával hátrányos helyzetű fiatal zenészek támogatása elsőként Magyarországon, majd Európa többi részén is.

Az idei nemzetközi műsor új magyar mentorokkal is gazdagodik: Bogányi Gergely és Batta András segítik majd a fiatalokat a felkészülésben. Balázs-Piri Soma zongoraművész, a Virtuózok korábbi győztese is visszatér: ezúttal sztárvendégként. A nemzetközi adásban is lesz magyar műsorvezető, a lengyel Ida Nowakowska mellett szerepet kap Boros Misi Junior Prima díjas zongoraművész is, aki a Virtuózok egyik első felfedezettjéből vált nemzetközi hírű művésszé, és Bátor Annával együtt a backstage-ben fog beszélgetni a versenyzőkkel.

Az idei magyar válogató zsűrijében ott lesz Miklósa Erika operaénekes, Keller András hegedűművész, karmester, Batta András zenetörténész, Balázs János zongoraművész és Káel Norbert zongoraművész. A nemzetközi zsűriben Miklósa Erika és Keller András mellett ismét ott lesz Plácido Domingo, a műsor világhírű támogatója, illetve Guy Pratt basszusgitáros és Stjepan Hauser csellista világsztár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?