Már lehet pályázni a KKA-nál

Kisebbségi Kulturális Alap kultminor
Pozsony |

Nyilvánosságra hozta első, 2020-ra szóló pályázatát a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA). A kiírás a magyar és a roma kisebbséget érinti. A magyar kisebbség számára a professzionális és a nem professzionális művészeten kívül az összes programban lehet pályázni. Vagyis a teljes B program (sajtó és könyvkiadás) és az A program (közművelődés) az 1.2-es alprogram kivételével nyilvános.

A pályázatok leadásának határideje december 4. A következő pályázat, amely a magyar közművelődést érinti, december másodikán kerül nyilvánosságra, a kérvényezők a nem professzionális művészeti kategóriában pályázhatnak. A professzionális művészeti kategória felhívása december 30-án lesz nyilvános.

A pályázók számára csökkennek az adminisztratív terhek. A kérvényhez már nem kell feddhetetlenségi bizonyítványt leadniuk, s a szerződés aláírásánál is kevesebb hivatalos dokumentumot kell benyújtaniuk az alaphoz.

Jövőre körülbelül 4,2 millió eurós pénzkeret áll a magyar kisebbség rendelkezésére.

Pár napja összeállt a KKA új igazgatótanácsa is, elnöke a ruszin nemzetiségű Ján Lipinský lett, a magyar kisebbséget Antal Ágota képviseli a testületben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?