Ma van a költészet napja

Budapest |

<p>Ma van a költészet napja, ez alkalomból Magyarországon és más országok magyarlakta településein sok helyen tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.</p>

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban, valamint a Liszt Ferenc téri József Attila-szobrot is.
A Ferencvárosban számos más helyszínen is rendeznek programokat, az Uránia Nemzeti Filmszínházban filmvetítéssel, a Petőfi Irodalmi Múzeumban József Attila levelezéséből összeállított műsorral emlékeznek a költőre. A Gödör Klub Népszavalás címmel tart rendezvényt.
A Magyar Írószövetség Csepelen ünnepel, ahol Jókai Anna Kossuth-díjas író lesz a díszvendég, Debrecenben pedig a Csokonai Színházzal közös költői estre várják a közönséget.
A Magyar Versmondók Egyesülete Lőrinciben pódiumi estet rendez, Diósdon ötszáz diák szaval és énekel egyszerre, Gödöllőn, Győrött és Debrecenben is maratoni versolvasással várják a költészet szerelmeseit, Zalaegerszegen helyi költők olvasnak verseikből, Veszprémben idén is útjára indul a versbusz, Nyíregyházán közös versmondásra várják a város lakóit, Pécsen Hobo József Attila-estjét is láthatja a közönség, Kaposváron pedig formabontó versünnepet tart a Csiky Gergely Színház.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?