Ma már bárkinek lehet?

Igen, ma már bárkinek lehet lemeze. Pontosabban csak aki fizet, állni tudja a készítés költségeit. Vagy véletlen folytán kerül a reflektorfénybe, aminek hatására néhány szemfüles producer máris pénzköteget vél látni mögötte, így csinál neki albumot.

Igen, ma már bárkinek lehet lemeze. Pontosabban csak aki fizet, állni tudja a készítés költségeit. Vagy véletlen folytán kerül a reflektorfénybe, aminek hatására néhány szemfüles producer máris pénzköteget vél látni mögötte, így csinál neki albumot. Nem kell beleásni magunkat a showbiznisz sűrűjébe, amikor a mai siralmas zenei helyzet okait vizsgáljuk. Ez a legfőbb ok. Az igazi, vastag pénztárcával és zenész apukával nem rendelkező tehetségek a legritkább esetben jutnak lehetőséghez. Aki viszont a tűz közelében van, az esetek többségében nem tehetséges. Most a valósgshow-k sztárjai állnak a tűz közelében, ők a menők, mindegyikük áldott nagy tehetség(nek tartja magát), mindegyikük a popszakmában próbál meg maradandót alkotni. A végeredmény meg inkább röhejes, lejáratva vele a szakmát. Már megjelent Tara albuma, készül Ági, Iti, Majka, Pongo, sőt Évi (!) lemeze. Én már egy kivétellel most borítékolom a bukásukat. Nem hinném, hogy saját magukon és családtagjaikon kívül valaki mutatna irántuk érdeklődést. ĺgy tök felesleges lemezeiket forgalomba hozni! Ha családi körben terjesztenék, megóvnák magukat a nagy bukástól, a popszakma hírét sem rontanák. Említettem egy kivételt, ő Majka, akiben valóban pislákol némi tehetség, csak rajta múlik, (meg a mögötte álló szakembereken), hogy tud-e élni vele. A következő ZeneZónák egyikében és a Randevúban is foglalkozunk majd a témával, vagyis: van-e keresnivalójuk a valóságshow-k szereplőinek a zeneéletben. Várjuk észrevételeiteket a ZeneZóna és a Randevú elérhetőségeire! A múlt héten középpontba került téma, a cédéégetés kapcsán már érkezett néhány vélemény, de természetesen még ennek kapcsán is lehet írni! ([email protected])

Tisztelettel: Puha József, a ZeneZóna szerkesztője, a Pátria Rádió munkatársa.

Ősbemutató vasárnap: új Ace Of Base-dal

1993-ban Európa-szerte az All that She Wants folyt még a vízcsapból is. Az elkövetője egy svéd kvartett, az Ace Of Base. A Berggren-testvérek: Jenny, Malin és Jonas, valamint Ulf Ekberg kellemes popzenéjükkel nemcsak az öreg kontinenst hódították meg, hanem Amerikát is, ahol 1994 legsikeresebb együttese lett. A csapat pályafutásának legnagyobb slágere, a The Sign tizennégy hétig az amerikai rádióállomások legjátszottabb felvétele volt. Első lemeze, a Happy Nation még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, 21 millió eladott példánnyal minden idők legsikeresebb debütáló albuma. Ezt az eredményt egyszerűen lehetetlen lett volna megismételni, sajnos azonban megközelíteni sem sikerült. Az Ace Of Base szép lassan kiszorult a tengerentúli piacról, közben európai sikerei is halványodtak. Végül a csapat megjelentette legnagyobb slágereinek válogatását, azzal, hogy ez az utolsó lemeze, ezután feloszlik. Tavaly, az év végén feltámadt poraiból, és mindenféle beharangozás nélkül napvilágot látott Da Capo című albuma, amely – ahogy várható volt – idáig nem zavart sok vizet. Európában, a skandináv országokat leszámítva, sehol nem részesült kiemelt reklámban, ami részben azzal magyarázható, hogy nem hozza az Ace Of Base-től megszokott minőséget. A csapat, az első kislemezdal, a Beautiful Morning után most az Unspeakable című dallal próbálkozik a slágerlistákra jutással, egyelőre eredménytelenül. De azért nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A felvételt vasárnap hallhatod a Randevú újdonságokat bemutató és slágerlistákat figyelő összeállításában, a Pop-mixben, amely fél tizenkettőtől a déli hírekig ízesíti az étert!

Randevú – Pátria Rádió, március 30. 10,05 – 14,00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?