Ma kezdődik az országos versmondó seregszemle

Rimaszombat. Háromszáznál is több résztvevőt várnak Rimaszombatba az idei, tizenhatodik Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyre. Idén újdonság, hogy az érkező versenyzők egyetlen fordulós döntőben mérik össze a tudásukat, itt már csak egyetlen szöveggel kellett készülni.

Rimaszombat. Háromszáznál is több résztvevőt várnak Rimaszombatba az idei, tizenhatodik Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyre. Idén újdonság, hogy az érkező versenyzők egyetlen fordulós döntőben mérik össze a tudásukat, itt már csak egyetlen szöveggel kellett készülni. Ma kora este a hagyományokhoz híven a Tompa téren koszorúzással kezdődik a közép- európai viszonylatban a legtöbb versmondót és prózamondót mozgósítani tudó vetélkedés. Az iskolai, körzeti, területi döntőkből előre megszabott kulcs alapján juttathattak tovább versenyzőket a zsűrik, az országos döntőben így remélhetőleg jó színvonal várható. Mivel egyfordulós a döntő, a zsűri nem lesz irigylésre méltó helyzetben. Bővült a kategóriák száma, idén először rendezik meg a versszínpadok vetélkedését. A pódiumművészet népszerűsítését érezhetően felvállalva ebben a kategóriában már komoly szerkesztett műsorok élvezetére van esély. Számos kísérőrendezvény is szórakoztatja majd az éppen már döntő után vagy előtt lévőket. Könyvbemutatók, babakiállítás, a Ferenczy István Képzőművészeti Verseny díjazottjainak alkotásaiból rendezett tárlat, a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete által meghívott Hólyagcirkusz Társulat formabontó és elgondolkodtató előadása, monodráma Gál Tamás előadásában, az elmaradhatatlan fesztiválklub, játékos irodalmi délelőtt és kirándulás Hanvára, ahol Tompa Mihály sírjánál tisztelegnek a résztvevők. Rimaszombatban három napig a vers és a széppróza bűvöletében, háromszáznál is több résztvevővel, remélhetőleg magas színvonalú versennyel és színes műsorral várják a közönséget a XVI. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny rendezvényei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?