Ma este: Hyppolit, a lakáj

Kassa. Évadzárásra könnyed, felhőtlen szórakozást ígér közönségének a Thália Színház. A Janika, a Revizor, az Angyalkövet súlya után felüdülést, nevetést, fülbemászó dallamokat és egy művet, „melyet csak elrontani lehet” – a múlt század harmincas éveinek nagy sikerét, a Hyppolitot.

Kassa. Évadzárásra könnyed, felhőtlen szórakozást ígér közönségének a Thália Színház. A Janika, a Revizor, az Angyalkövet súlya után felüdülést, nevetést, fülbemászó dallamokat és egy művet, „melyet csak elrontani lehet” – a múlt század harmincas éveinek nagy sikerét, a Hyppolitot.

„Hippodrom” jön, lát és nem győz csodálkozni... Schneider Mátyás egyszerű, átlagos kispolgár, aki ugyan fuvarozó vállalkozásából tett szert szép kis vagyonra, ám gazdagsága mellett megmaradt teljesen hétköznapi embernek. Felesége azonban ennél többre vágyik, szeretné, ha fényes külsőségek tekintetében is egyek lehetnének a nemesekkel. Ennek zálogát egy grófi családnál szolgált, igen pedáns lakáj, Hyppolit személyében látja.

Miután a lakáj Schneiderékhez érkezik, azonnal felforgatja az addigi békés, ám nem túl úrias életet élők mindennapjait: új viselkedési szabályokat vezet be, kőkeményen betartatja a napirendet, és szétcsap a lófráló személyzet között. Hiába a házigazda lázadása, Hyppolit Schneidernével a háta mögött valódi arisztokrata környezetet teremt otthonukban. Miután a família elindult a társadalmi felemelkedés útján, a nagyságos asszony lányuk, Terka sorsát veszi a kezébe: a legjobb körökből származó vőlegényt néz ki számára, nem tudva arról, hogy leánya a család „egyszerű” alkalmazottjába szerelmes – és kezdődik a kalamajka.

De ki ne ismerné a Kabos Gyula és Csortos Gyula nevével fémjelzett régi magyar filmslágert? Az elődöknek hódolva az eredeti Zágon István-vígjátékot és Nóti Károly-filmforgatókönyvet Vajda Katalin és Vajda Anikó alkalmazta zenés színpadra még a nyolcvanas években. A darab sikere azóta töretlen Magyarországon, sőt a Komáromi Jókai Színház is bemutatta egy évtizede. Az Eisemann-slágerek, a zenés-táncos betétek, a csaknem szimfonikus zenekari hangzás minden bizonnyal a nézők kedvére lesz majd. A Thália ugyan eredetileg Kálmán Imre egyik operettjét ígérte a nagy?érdeműnek, ám a jogutódok ragaszkodtak az operett olyan színreviteléhez, melyben minimum 24 fős zenekar szolgáltatja a zenét. A színház erre helyszűke miatt nem vállalkozhatott, ezért nyúlt a közkedvelt Hyppolithoz. A címszerepet Pólos Árpád alakítja, a felkapaszkodott család tagjai Dudás Péter, Cs. Tóth Erzsébet és Kascsák Dóra, akinek szerelmesét egy veszprémi színművész, Deme Róbert formálja meg, Mimi szerepében pedig az eddig keveset látott Gyuricza Mikoltot láthatjuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?