LISTAMUSTRA

Tavaly alakult újjá Tom Petty 1970 és 1975 között működött Mudcrutch nevű zenekara, amelynek korábban mindössze két mérsékelt sikerű kislemeze jelent meg. A frontember a feloszlás után hívta életre a mifelénk is jóval népszerűbb Tom Petty And The Heartbreakers nevű együttesét.

Tavaly alakult újjá Tom Petty 1970 és 1975 között működött Mudcrutch nevű zenekara, amelynek korábban mindössze két mérsékelt sikerű kislemeze jelent meg. A frontember a feloszlás után hívta életre a mifelénk is jóval népszerűbb Tom Petty And The Heartbreakers nevű együttesét. A Mudcrutch az USA-ban április 29-én rukkolt elő első nagylemezével, amely a múlt héten a helyi eladási rangsor nyolcadik helyét szerezte meg. A korong a héten nagyot esett vissza, az 53. pozícióba hátrált. Az amerikai TOP 10-ben – akárcsak a múlt héten – hét új belépő szerepel.

Listavezető kislemezek

Egyesült Államok Rihanna Take A Bow

Nagy-Britannia The Ting Tings That’s Not My Name

Németország Mark Medlock Summer Love

Magyarország Ákos Negyven

Véget ért a popkirálynő trónolása

Madonna 11. stúdióalbumának első slágere, a Justin Timberlake és Timbaland közreműködésével készült 4 Minutes az USA-ban a harmadik helyig jutott, Nagy-Britanniában és Németországban listavezető volt – az utóbbi összesítését három, az előbbijét négy hétig uralta. A héten mindössze a magyar rangsor csúcsa maradt változatlan: itt ötödik hete Ákos születésnapi dala az első. Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján (eddig) összességében négy hétig vezetett Leona Lewis a Bleeding Love című slágerével. A londoni énekesnő trónolásának nem Mariah Carey vetett véget a Bye Bye című felvételével, ahogyan azt két hete próbáltuk megjósolni – ez a szerzemény jelenleg a 27. helyen található –, hanem Rihanna a Take A Bow című újdonságával. A barbadosi énekesnőnek ez a harmadik amerikai listavezető slágere a 2006-os SOS és a tavalyi, Jay-Z-vel sikerre vitt Umbrella után. Május végén új kiadásban jelenik meg Rihanna tavalyi albuma Good Girl Gone Bad: Reloaded címmel, kiegészítve többek között az új listavezető dalával. Nagy-Britanniában Rihanna újdonsága az ezüstérmes pozícióban debütált. Az első helyen a Jules De Martino és Katie White alkotta, tánczenei elemekkel dúsított punkzenét játszó The Ting Tings pályafutásának második felvétele kezdett. A duó bemutatkozó, Great DJ című dalát nem jegyezték az összesítés hetvenötös mezőnyében. Németországban a Deutschland sucht den Superstar tavaly májusban véget ért negyedik sorozatának győztese, Mark Medlock érkezett meg az élre harmadik hazai listavezető slágerével. A harmincadik életévében járó frankfurti énekes tavaly a Now Or Never és a Dieter Bohlennel rögzített You Can Get It című szerzeménnyel járta meg a rangsor csúcsát.

Listavezető nagylemezek

Egyesült Államok Neil Diamond Home Before Dark

Nagy-Britannia Neil Diamond Home Before Dark

Németország Madonna Hard Candy

Magyarország Bereczki & Szinetár Musical Duett 2

A veterán zenész kettős győzelme

Az 1941. január 24-én született New York-i Neil Diamond hazájában a 29. stúdióalbumával a várakozásnak megfelelően az eladási összesítés élére iratkozott fel. A különböző koncert- és válogatás-kiadványokkal együtt a Home Before Dark a zenész 57. nagylemeze. A korong meglepetésre a brit rangsorban is rajt–cél-győzelmet aratott. Németországban második hete Madonna albuma, Magyarországon negyedik hete Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra lemeze a legkelendőbb kiadvány. Akárcsak a múlt héten, ezúttal is sok az újdonság a tízes mezőnyökben: az USA-ban hét, Nagy-Britanniában négy, Németországban és Magyarországon két-két hanghordozó debütált a TOP 10-ben. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?