Lázár Ervin naplói

Budapest. Nem a dörmögő, meseíró bácsi, hanem az önmagával viaskodó, bölcs ember rajzolódik ki Lázár Ervin író könyvbe szerkesztett naplóiból – mondta a kötet szerkesztője, Ács Margit.

Budapest. Nem a dörmögő, meseíró bácsi, hanem az önmagával viaskodó, bölcs ember rajzolódik ki Lázár Ervin író könyvbe szerkesztett naplóiból – mondta a kötet szerkesztője, Ács Margit. Elmondta azt is: a rendszertelenül vezetett, olykor időbeli és témabeli átfedéseket is tartalmazó füzetek alapján az olvasó nem az egy éve elhunyt író életét, inkább alkotófolyamatát tudja rekonstruálni.

Az Osiris Kiadó gondozásában megjelent kötetből kiderül: a könnyed, gördülékeny nyelvezetű művek születésekor Lázár Ervin megküzdött azért, hogy világlátását beépítse az emlékeiből építkező, tökéletes nyelvhasználatra törekvő írásokba.

A Lázár Ervin: Napló című, 370 oldalas kötetben a hat jegyzetfüzet tartalma változtatások nélkül szerepel. A füzetek első oldala fakszimile formában is látható a belső címoldalakon.

A lapokon novellaötletek, íráskezdemények, egy-egy formálódó mesealak neve, olvasmányokhoz, rádióműsorokhoz fűzött megjegyzések, baráti látogatások, telefonbeszélgetések utáni benyomások szerepelnek, de a természethez közel álló író kisszékelyi házukban való tartózkodásai alatt a madarakról, fákról is írt bejegyzéseket – sorolta Ács Margit. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?