Lantana

# A pszichiáternő, aki könyvet írt kislánya meggyilkolásáról; férje, aki szótlanságba és egyetemi elfoglaltságába menekül a gyász elől; egy válófélben lévő pár; a háromgyerekes szomszéd család; egy nyomozó, aki bár szereti feleségét, mégis alkalmi kapcsolatokat hajszol: így tucatnyian ők ennek a sok

# A pszichiáternő, aki könyvet írt kislánya meggyilkolásáról; férje, aki szótlanságba és egyetemi elfoglaltságába menekül a gyász elől; egy válófélben lévő pár; a háromgyerekes szomszéd család; egy nyomozó, aki bár szereti feleségét, mégis alkalmi kapcsolatokat hajszol: így tucatnyian ők ennek a sokszoros díjnyertes ausztrál filmnek a főszereplői. A felsorolásból talán már sejthető, hogy a Lantana az elmúlt évek divatos, párhuzamos cselekményszálakat mozgató, kirakósjáték-dramaturgiájú társadalmi tablóinak (Rövidre vágva, Magnólia) hagyományát folytatja.

A szereplők mind a Sydney körüli, kertvárosi miliő alsó- és felsőközéposztályának tagjai, akiknek élete egyre szorosabban gubancolódik össze. Az előtérben egy krimiszál kanyarog, az alapproblémát azonban az érzelmek betegsége, a szenvedélyek és szenvedések hálózata, a kapcsolatok és házasságok szakítópróbája jelenti. Családi drámák, fanyar poénok, meghökkentő epizódok halmozódnak, minden összeér és mindenki találkozik. Humoros és megindító epizódok váltják egymást, az életképek sorozata ügyesen rakódik egymásra, a színészi alakítások (Barbara Hershey – Hannah és nővérei, Bajnokok reggelije; Anthony LaPaglia – A világ második legjobb gitárosa; Geoffrey Rush – Ragyogj!, Sade márki játékai) is erős pillért jelentenek – a sztori nagyszerkezete, a mindenáron tanulságok és összefüggések felmutatásán ügyködő dramaturgia, és legfőképp a túlhajtott finálé azonban lerontja a hatást. A Lantana így is érzelmeket piszkáló, erős moziélmény: nem olyan felkavaró, mint a Rövidre vágva, de nem is olyan erőltetett, mint a Magnólia. (est – gorcsev)

Lantana (Lantana), színes, ausztrál film, 121 perc, Rendezte: Ray Lawrence, Szereplők: Anthony LaPaglia, Geoffrey Rush, Barbara Hershey, Kerry Armstrong, Rachael Blake

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?