Különdíj a hollandoknak a kollektív munkáért

Gúta. Véget ért a III. Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztivál, melynek idei témája az idegenség volt – az idegen gondolatok felszínre hozása és az idegen ember egy idegen környezetben. A díjkiosztó ceremónia előtt Ladányi Andrea minden idők egyik legszuggesztívebb magyar balerinája mutatta be tánckoreográfiáját.

Gúta. Véget ért a III. Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztivál, melynek idei témája az idegenség volt – az idegen gondolatok felszínre hozása és az idegen ember egy idegen környezetben. A díjkiosztó ceremónia előtt Ladányi Andrea minden idők egyik legszuggesztívebb magyar balerinája mutatta be tánckoreográfiáját. A kiértékelésen Csontos Róbert a fesztiválról elmondta: teljesítette küldetését. Szavait alátámasztotta Forgács Miklós, a zsűri tagja is, aki röviden értékelte az elmúlt fesztiválon látott versenyelőadásokat, és ismertette az eredményeket.

A fődíjat a budapesti Hólyagcirkusz társulat Keserű bolondok című előadása kapta.

A legjobb színészi alakítás díját a nyitrai Andrej Bagar Színház Tasnádi István Közellenség című színdarabja főszereplőjének, Milan Ondríknak ítélte oda a zsűri.

A legjobb koreográfia díja Zuzana Hájkovához, a besztercebányai Štúdio tanca Nové stromy vo mne (Új fák bennem) című produkciójának koreográfusához került.

A legjobb zenei koncepció díját Susanna Tabaka-Pillhofer, az osztrák Theater Tanto Undreground darabjának művészeti vezetője kapta.

Különdíjban részesült a holland Theatre Group De Nieuw Amsterdam It’s blowing in the wind (Ezt viszi a szél) című produkciója. A díjat a kollektív munkáért és a pedagógiai tevékenységért kapták. A darab rendezője Loes Hegger, díszlettervezője Marianka Halters, a szereplőket pedig az Amszterdami Színház iskolájának tanulóiból válogatták. A Robbie Aldjuri, Brenda Bruin, Niki Hadikoesoemo, Alexa Hakkenbrak, Sharon-Joy ter Hark, Joeri van Heijningen, Cheryl Moenen, Sander Plukaard, Michael de Ross, Dionne Verwey, Rosalie Wammes alkotta csapat multikulturális előadásban az integráció problémakörét járta végig, mely egyre nagyobb ütemben terjed az észak-európai országban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?