Kultúra

Kiss Márti Nyomot hagy című kiállítása

Dunaszerdahely | Január 10-én 18 órakor nyitják meg a Csallóközi Múzeum kiállítótermében Kiss Márti Nyomot hagy című tárlatát.
Tallósi Béla

2019. január 8. 17:36

Kiss Márti: Ideje aludni menni. A dunaszerdahelyi alkotó ezzel a festményével két éve második helyezést ért el a VÚB Alapítvány fiatal művészeket támogató versenyében. (Képarchívum) 

Nemrég ebben a kiállítótérben láthatta a közönség a Nyugat-szlovákiai Képzőművészek Társasága Szalon 2018 – Oszcilláció című kiállítását, amelyen Kiss Márti sajátos falusi tájképeivel volt jelen. Már ezek alapján megítélhették a látogatók, hogy Kiss Márti az az alkotó, aki a táj anyagi összetevőivel (sár, föld) dolgozik, valamint növényi elemeket (termés, szalma) emel be a klasszikus festmény műfaját meghaladó kompozícióba, ily módon teremtve meg a termőtáj atmoszféráját. 

A Nyomot hagy című dunaszerdahelyi kiállításán Kiss Márti átfogó képet ad eddigi munkásságáról, bemutatva festészetének fejezeteit. A február 9-ig tartó tárlaton láthatók lesznek faluképei, pontosabban az ütött-kopott, rendezetlen baromfiudvarról komponált ironikus-szarkasztikus ábrázolatai, a hely mikrokozmoszát megteremtő tájképei és egyéb témájú munkái. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az ellenzék beállt Andrea Kalavská mögé

GALÉRIA: Kigyulladt és porig égett egy diákokat szállító autóbusz

Frissítve

Ma hallgatja ki a NAKA Haščákot

Buszmegállókat, lámpaoszlopokat újítottak fel Párkányban

Egy bogár a hónap kiállítási tárgya a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban

Fegyvert kapnak az orosz űrhajósok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?