KirályFeszt Helmec – veszteséggel zárt az évad

Királyhelmec |

<p>Minimális veszteséggel zárt a Felső-Bodrogköz egyetlen könnyűzenei fesztiválja, a KirályFeszt Helmec, a szervezők azonban nem elégedetlenek, hisz gyakorlatilag már azt is sikerként könyvelhetik el, hogy a nehézségek ellenére sikerült megtartaniuk a seregszemle idei jubileumi, ötödik évadját.</p>

A Bodrogközi Fiatalok Szövetsége által szervezett kétnapos rendezvénynek – melyen az eredeti tervek szerint tizenöt szlovákiai és magyarországi együttes, valamint hat lemezlovas lépett volna fel – augusztus legvégén a királyhelmeci Csonkavár szabadtéri színpada volt a helyszíne. A rendezőknek egyébként nemcsak idén kellett komoly nehézségekkel megküzdeniük, a múlt év nyarán is úgy tűnt, az általános pénztelenség miatt veszélybe kerül a régió legrangosabb könnyűzenei fesztiváljának megszervezése. Később sikerült megtartani a fesztivál negyedik évadját, ám 2009-ben a 2008-as költségvetés alig harmadából gazdálkodhattak, a legdrágább fellépő például az egy évvel azelőtti sztárvendég(ek) gázsijának a negyedéért vállalta a szereplést. Rácz Gergő, a fesztivál egyik szervezője korábban lapunknak elmondta, az idei program összeállításakor szintén kénytelenek voltak „költségkímélő” megoldásokat találni, ugyanis a kiadásaikat csupán a Szülőföld Alaptól és a Védcölöp Alapítványtól kapott anyagi támogatásból, valamint két helyi szponzor felajánlásaiból tudták fedezni. Idén például elmaradtak a korábban megszokott kísérőrendezvények, ám az komoly segítséget jelentett számukra, hogy a négy év után újra Királyhelmecre visszatérő fesztivál helyszínéül szolgáló szabadtéri színpadot a város ingyen bocsátotta a szervezők rendelkezésére, és a fellépők elszállásolását is vállalta.

Nádasdi Péter, a Bodrogközi Fiatalok Szövetségének alelnöke szerint az idei fesztiválon jó esély volt arra, hogy a rendezvény legalább „nullszaldós” legyen, ám mint eddig minden évben, az időjárás most sem fogadta kegyeibe őket. A második nap – a szakadó eső miatt – kénytelenek voltak az esti koncerteket a helyi művelődési központban megrendezni, mely változtatás következtében néhány fellépő már nem állhatott színpadra. A délután négykor félbeszakadt koncertet csak este kilenckor tudták folytatni, így a belépők árát is csökkenteniük kellett. Nádasdi Péter elmondta, az idei nehézségek (sem) szegték a szervezők kedvét, a fesztivált jövőre újra szeretnék megrendezni. A tervek szerint a háromnapos seregszemle első napjára egy ismertebb zenekart hívnának meg, hogy ennek a „nagykoncertnek” a bevétele fedezze a kiadásaik jelentős részét. Azt azonban még nem döntötték el, hogy a fesztivál hatodik évadjának Királyhelmec vagy a szomszédos Perbenyik adjon-e majd otthont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?