Kincsem: túl a 200 ezres határon

Budapest. A héten a 200 ezredik jegyet is eladták a legendás versenylóról, Kincsemről, illetve gazdájáról, Blaskovich Ernőről szóló filmre – számolt be a film forgalmazója.Herendi Gábor kosztümös kalandfilmje ezzel az idei toplistán a második legnézettebb alkotássá lépett elő a magyar mozikban.

Budapest. A héten a 200 ezredik jegyet is eladták a legendás versenylóról, Kincsemről, illetve gazdájáról, Blaskovich Ernőről szóló filmre – számolt be a film forgalmazója.

Herendi Gábor kosztümös kalandfilmje ezzel az idei toplistán a második legnézettebb alkotássá lépett elő a magyar mozikban. Olyan produkciókat előzött meg a három hete játszott film, mint az Utazók vagy a Logan – Farkas. A Fórum Hungary közleménye szerint a Kincsem az utóbbi tíz év legsikeresebb magyar filmjévé lépett elő. A magyar viszonylatban kiemelkedő, 2,9 milliárd forint költségvetésű kalandfilm története szerint Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) mindenét elveszti a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors elégtételt kínál neki, hogy legyőzhesse régi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), miközben beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.

Nemcsak Herendi közönségfilmje, hanem Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas alkotása is jól szerepelt a mozikban: március eleje óta 50 ezren látták. Különösen nagy érdeklődés kísérte azokat az előadásokat, amelyeken a közönség az alkotókkal is találkozhatott. A Testről és lélekről női főszereplője a nagycétényi Borbély Alexandra, a Katona József Színház színésznője, a férfi főszerepet pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója alakítja.

Összevetésképpen: tavaly a magyar mozikban a Saul fia volt a legnézettebb magyar film, közel 170 ezren váltottak rá jegyet. Nemes Jeles László holokausztdrámáját összesen 268 ezren látták a mozikban: a magyarországi premier már 2015-ben lezajlott, de a nézettség a Golden Globe- és az Oscar-díj begyűjtése után ugrott meg igazán. A 2016-os magyar sikerlista második helyére A lovasíjász című dokumentumfilm ért oda: ez Kassai Lajos lovasíjász mesterségével – a „csak az elődeinkre jellemző ősi technikák és szellemiség” feltámasztásával – foglalkozik (csaknem 82 ezer néző). Harmadik lett Sopsits Árpád drámája, A martfűi rém (40 ezer néző), negyedik Till Attila kerekesszékes gengsztermozija, a Tiszta szívvel (közel 35 ezer néző), az ötödik helyen a Wellhello slágerei által ihletett #Sohavégetnemérős végzett (majdnem 30 ezren látták).

Az idei magyar mozis sikerlista alakulásába várhatóan beleszól majd Antal Nimród Viszkis-filmje, és nagy várakozás előzi meg a Budapest Noirt is, amelyet Gárdos Éva forgatott Kondor Vilmos népszerű krimije alapján. (MTI, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?