Kifosztották Munro könyvesboltját

ÖSSZEFOGLALÓVictoria. Alice Munro irodalmi Nobel-díja nem csak az írónő számára hajt hasznot, profitál belőle a volt férjével közösen alapított könyvesbolt is.

ÖSSZEFOGLALÓ

Victoria. Alice Munro irodalmi Nobel-díja nem csak az írónő számára hajt hasznot, profitál belőle a volt férjével közösen alapított könyvesbolt is. Amikor csütörtökön bejelentették, hogy a novella 82 éves kanadai nagymesterének ítélték az irodalmi Nobel-díjat, Munro rajongói megszállták a Munro's Books könyvesboltot Victoriában, és megvásárolták az írónő összes raktáron levő könyvét. Az üzlet mind a 14 megjelent novellagyűjteményét forgalmazza.

Alice Munro már régen nem folyik bele a bolt munkájába, és interjúkat sem ad, ezért volt férje, James Munro válaszol a média érdeklődésére. Elmondta, 1963-ban együtt nyitották meg a boltot Brit Columbia tartományi fővárosában, és az írónő is évekig dolgozott ott. Megtett mindent, hogy jó üzletasszony legyen, de az írás iránt érzett igazi elhivatottságot.

James Munro hozzátette, volt felesége nagyon gondos szerző, ha nem tetszik neki a végeredmény, újraírja művét. „Karaktereit nagyon aprólékosan megrajzolja. Ez valódi művészet, amit értékelni kell. Csodálatosan megírva jelentékennyé teszi az átlagembert – magyarázta. – Úgy vélem, egy kicsit meglepte őt a díj, és sok más embert is, de engem egyáltalán nem lepett meg. Olvastam jó néhány történetét, amelyek a Dance of the Happy Shades című gyűjteményben jelentek meg, és azt gondoltam, ezek a világ legjobb novellái.” (MTI, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?