Két nap a néptánc jegyében

Nagymegyer. Parádés program, kellemes hangulat, nyüzsgés, kegyes időjárás – ez jellemezte a hétvégén Nagymegyeren zajlott Csallóközi Táncháztalálkozót és Néptáncfesztivált.

A résztvevők Nagymegyer utcáira és tereire is kivitték a fesztiválhangulatotKovács Zoltán felvételeMinden kezdet nehéz, a Megyer Táncegyüttes, az ekecs-apácaszakállasi Pimpimpálé Néptáncegyüttes, valamint a Sermo Popula Polgári Társulás először szervezett ilyen nagyszabású, igényes rendezvényt – sok szó azonban nem érheti a ház elejét. A nem környékbeli potenciális érdeklődőket viszonylag szerényebb számban sikerült elérni, ennek ellenére a programok mindkét nap élénk érdeklődés mellett zajlottak. Szombaton a tücsöktánc és a táncoktatás elsősorban a gyermekes családokat és magukat a táncosokat vonzotta. Estére aztán megtelt a művelődési központ és felforrósodott a hangulat. A külföldi vendégek – a kolozsvári Szarkaláb és a bácskatopolyi Cirkalom Néptáncegyüttes – fellépését, Lakatos Róbert és a Rév zenekar koncertjét, majd az Ifjú Szivek műsorát már teltház élvezte végig, vastaps és ováció fogadta. Vasárnap a résztvevők Nagymegyer utcáira és tereire vitték ki a fesztiválhangulatot, menettáncban vonultak végig a város legforgalmasabb részein. A kétnapos rendezvényt a vendég és vendéglátó együttesek szabadtéri gálaműsora zárta.

Mészáros Magdi, a Megyer Tánc?együttes vezetője, a rendezvény egyik szervezője elmondta, az elmúlt napokban rengeteg pozitív visszajelzést kaptak. A sikert és a rendezvény hatását egyebek mellett az is jelzi, hogy a mintegy fél éve létező Kis Megyer Gyermek Néptáncegyüttes gálabeli szereplése után sok szülő érdeklődött, tanulhatna-e néptáncot a gyermeke is. Emellett jól érezték magukat a fellépő táncosok és a zenészek, lelkes volt a közönség, a fesztivált támogató városvezetés szintén elégedetten nyilatkozott. És nem utolsósorban – maguk a szervezők is úgy érzik, volt értelme a hosszú előkészületnek. Így aztán, ha az anyagi feltételek is adottak lesznek, való?színűleg egy év múlva ismét találkozhatunk a második Csallóközi Táncháztalálkozón és Néptáncfesztiválon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?