Kenyér helyett kultúra

MTI-HÍRBécs. Kulturális központ lett az egykori bécsi kenyérgyár. Az épület átalakítása hat évig tartott.

MTI-HÍR

Bécs. Kulturális központ lett az egykori bécsi kenyérgyár. Az épület átalakítása hat évig tartott. A Brotfabrikban olyan kulturális találkozóhelyet alakítottak ki, ahol 17 ezer négyzetméteren kisebb-nagyobb galériák, alkotóműhelyek, kiállítótermek és kézműves termékeket árusító boltok nyíltak. A Bécs Favoriten negyedében lévő központban rendszeresen szerveznek majd bolha- és dizájnpiacokat, koncerteket és fesztiválokat. Itt található még az Akademie Deutsche Pop zeneiskola bécsi székhelye és egy a Caritas által üzemeltett étkezde is, ahol menekültek, munkanélküliek és fogyatékkal élők is dolgoznak.

A Brotfabrikban lévő Photon Galériában látható Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint fotóművészek kiállítása is. A három különböző generációhoz tartozó magyar művész a szuprematizmus jegyében alkotott. A kortárs tárlat június 13-ig tekinthető meg.

A nagy szabású projekt eddigi költsége 27 millió euró, azonban még nem készült el teljesen. Az üzemeltető tájékoztatása szerint eddig csupán az épület 75 százalékát értékesítették. Az első vevők között volt az Ernst Hilger Galéria, ők már 2009-ben, a felújítás kezdetekor megvették a kiválasztott helyet. Itt fektetett be az OstLicht galéria is, amely 800 négyzetméteren könyvtárat, gyűjteményt, kiállítóhelységet és egy bárt is üzemeltet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?