KARÁCSONY – JÉZUS SZÜLETÉSE

A Názáreti Jézus Mária és József fia, aki Máté és Lukács evangéliumában a Szentlélektől fogantatott és Betlehemben született Nagy Heródes halála (Kr. e. 4.) előtt. Működését Názáretben kezdte, majd János keresztelte meg a Jordán vízében (Kr. u.

A Názáreti Jézus Mária és József fia, aki Máté és Lukács evangéliumában a Szentlélektől fogantatott és Betlehemben született Nagy Heródes halála (Kr. e. 4.) előtt. Működését Názáretben kezdte, majd János keresztelte meg a Jordán vízében (Kr. u. 28-29-ben), 12 tanítványt gyűjtött maga köré, s Isten országának eljövetelét hirdette, ahová csak az elnyomottak és a szegények engedtetnek be. Tevékenységét elsősorban az Újtestamentum evangéliumai rögzítik. Ezek szerint három évet tölthetett tanítással. Keresztre feszítését Pontius Pilátus Judea és Samaria római helytartója rendelte el (33-ban vagy 30-ban), vélhetően a Jézus tanításai nyomán fellépő forrongás lecsillapítására. Születésnapja, a karácsonynak nevezett ünnep

Kr. u. 354-ben került át december 25-re, amikor pápai rendelet a téli napforduló napját az egyházi ünnepek közé iktatta, valószínűleg az óperzsa Napisten- (Mithrasz-) kultusz tiszteletének ellensúlyozására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?