Justin Timberlake tarolt

November hatodikán este Európa zenerajongóinak figyelme a skóciai Edinburgh-re irányult, itt tartották meg a tizedik MTV Europe Music Awards díjátadó gálát. A rendezvény nagy győztese Justin Timberlake, aki három kategóriában diadalmaskodott.

A BBC információi szerint közel egymilliárd néző követte figyelemmel az eseményt. Az est háziasszonya Christina Aguilera volt, aki minden konferáláshoz más-más provokatív ruhakölteményt vett fel.

A háziasszony sem maradt díj nélkül. A legnagyobb versengés Az év női előadója díjért folyt, a kategóriában Beyoncé Knowles, Kylie Minogue, Christina Aguilera, Madonna és P!nk szerepelt a nevezettek között. A rendezők arra számítottak, hogy Beyoncé lesz a befutó, mert az eredményhirdetés pillanatában őt mutatták a nézőtéren, így egy fél világ láthatta, mennyire sápadt bele, amikor meghallotta a győztes, Christina Aguilera nevét. Azért Beyoncé sem távozott üres kézzel, hiszen A legjobb dal valamint A legjobb R&B-előadó kategóriákban ő bizonyult a legjobbnak. A férfiaknál már kevesebb volt az izgalom, A legjobb előadó a tuti befutóként emlegetett Justin Timberlake lett. Ebben a kategóriában Craig David, Eminem, Robbie Williams és Sean Paul szerepelt még a jelöltek között. Justin emellett A legjobb album és A legjobb popelőadó díjat is besöpörte. Az együttesek közül az angol Coldplay győzött, és Eminem is kapott díjat, méghozzá a hip-hop kategóriában. Az év felfedezettje pedig Sean Paul lett. Az MTV Free Your Mind különdíját az idén a burmai Aung San Suu Kyi kapta.

A gálán olyan nagy nevek léptek fel élőben, mint Beyoncé és a Kraftwerk, míg a díjak átadói között felbukkant Vin Diesel és Michael Stipe is. (pj)A legjobb női előadó: Christina Aguilera

A legjobb férfi előadó: Justin Timberlake

A legjobb popelőadó: Justin Timberlake

A legjobb album: Justified – Justin Timberlake

A legjobb együttes: Coldplay

A legjobb dance-előadó: Panjabi MC

A legjobb R&B-előadó: Beyoncé

A legjobb hip-hop előadó:Eminem

A legjobb rockcsapat: The White Stripes

Az év felfedezettje: Sean Paul

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?