Jövő év végére várhatjuk

Lübeck. Németországban sztárszereposztással és Heinrich Breloer rendező irányításával elkezdődött a Buddenbrook ház című Thomas Mann-regényből készülő film forgatása. A munkát Lübeck közelében kezdte a stáb.

Lübeck. Németországban sztárszereposztással és Heinrich Breloer rendező irányításával elkezdődött a Buddenbrook ház című Thomas Mann-regényből készülő film forgatása. A munkát Lübeck közelében kezdte a stáb.

Az új film várhatóan 2008 végén kerül a mozikba, később pedig a televízióban is látható lesz kétrészes változata. Az 1901-ben megjelent regény Thomas Mann személyes élményei alapján egy lübecki kereskedőcsalád tündöklésének és hanyatlásának történetét követi nyomon négy nemzedéken át. A Buddenbrook ház realista családregény, amely a klasszikus európai polgárság XIX. századi történetét példázza.

A novemberig tartó forgatás jeleneteit Thomas Mann szülővárosában, Lübeckben veszik fel, kivéve a Buddenbrookok házának belső jeleneteit, amelyeket egy kölni stúdióban forgatnak. Heinrich Breloer rendező első mozifilmjében többek között Armin Müller-Stahl, Iris Berben, Jessica Schwarz és August Diehl kapott szerepet. A forgatás költsége mintegy 15 millió euró, a kétrészes televíziós változathoz pedig külön forgatókönyv készül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?