Jön a Stereo MCs

AJÁNLÓPozsony. A kilencvenes évek elején nem sok zenekar találta meg az átjárót az underground és a mainstream között. A Stereo MCs-nek ez (is) sikerült. Connected című slágerükkel úgy robbantak be az MTV által uralt popvilágba, hogy messze megelőzték korukat.

AJÁNLÓ

Pozsony. A kilencvenes évek elején nem sok zenekar találta meg az átjárót az underground és a mainstream között. A Stereo MCs-nek ez (is) sikerült. Connected című slágerükkel úgy robbantak be az MTV által uralt popvilágba, hogy messze megelőzték korukat. És azóta is a brit buliszíntér egyik ikonikus csapatának számítanak.

De a kontinenst sem hanyagolják el, Magyarországra például szinte évente visszajárnak, és még nálunk is négyszer léptek fel az idők során. Két alkalommal a trencséni Pohoda fesztiválon, kétszer pedig Pozsonyban. A főváros táncos lábú közönsége ebből a szempontból szerencsés: holnap este a Majestic Music Clubban immár harmadszor láthatja-hallhatja azt a zenekart, amelynek élő fellépései, ha lehet, még jobbak, mint az albumai. El is mondom, miért.

A Stereo MCs zenéje összetéveszthetetlen másokéval, ami nem kis teljesítmény electro-berkekben. Zenéjükben funk, hiphop, rave, triphop és acid jazz keveredik elektronikus tánczenével, egyedi, hipnotikusan lüktető elegyet képezve. A számok alapja általában néhány mániákusan ismételt dallamfoszlány, ehhez jön a ritmusszekció, a rapbetét és a húzós refrén. Rob Birch énektechnikája utánozhatatlan: szinte kántálja a szöveget, fura mozgással kísérve a produkciót. Az alapduó másik fele, Nick Hallam az elektronikáért felel, az őket kiegészítő zenészek pedig cizellálják az egészet, például ütőhangszerekkel. Jó hír, hogy a kezdeti felállás énekesnője, Cath Coffey is visszatért.

A holnapi koncert a tavaly kezdődött jubileumi turné része: első albumuk kiadásának 25. évfordulóját ünneplik ezek az ötvenes éveiket taposó veteránok. Ennek ellenére ne egy haknibrigádot képzeljünk el. A Stereo MCs pont azért szerethető, mert nem vált sem önmaga, sem egy korszak paródiájává. Olyannyira nem, hogy újabb keltezésű dalaikba dubstep és breakbeat elemeket is beépítettek. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?