Jön a Mátrix II-III.

Elkészült a Mátrix című film második és harmadik epizódja. A látványos akciójelenetekkel tarkított sci-fi utolsó két darabját (Mátrix – Újratöltve, illetve Mátrix – Forradalmak) egy időben forgatták, és mindössze néhány hónapos különbséggel kerülnek a mozikba.

# Elkészült a Mátrix című film második és harmadik epizódja. A látványos akciójelenetekkel tarkított sci-fi utolsó két darabját (Mátrix – Újratöltve, illetve Mátrix – Forradalmak) egy időben forgatták, és mindössze néhány hónapos különbséggel kerülnek a mozikba.

A készítők szándéka szerint a folytatás sem csupán a látványvilága miatt marad emlékezetes. „Különleges élmény volt együtt dolgozni egy ennyire kreatív, ambiciózus csapattal, amelynek tagjai ezúttal lehetőséget is kaptak arra, hogy kipróbálhassák magukat. A cselekmény legalább olyan eseménydús, mint az előző volt – talán még pergőbb is annál” – nyilatkozta a főszereplőt alakító Keanu Reeves, aki szerint a történet nagyjából az első epizód által kijelölt csapásvonalon halad tovább azzal a különbséggel, hogy a szerelmi szál meghatározóbb szerepet kap a cselekményben.

A folytatásban természetesen rengeteg harcjelenet lesz látható, amely komoly felkészülést igényeltek a színészek részéről. A Mátrix – Újratöltve című második epizód egyik ilyen jelenetében Neo és Smith küzdenek egymással – pontosabban Neo a megsokszorozódott Smith hasonmásaival.

A forgatást négy hónapos felkészítés előzte meg, majd három héten keresztül, 12 kaszkadőr közreműködésével vették fel a harc egyes jeleneteit. „Borzongató érzés volt kipróbálni a küzdelem közben használt eszközök némelyikét. Neo gyakran használ fegyvert a filmben, és a felvételek során én is ráéreztem a fegyverforgatás ízére. A legnagyobb kihívást a kard jelentette a számomra. Ha az embert arcon ütik, nem nagy dolog. Egész más a helyzet azonban, ha nem tér ki idejében a kard pengéje elől. Ettől sokkal intenzívebbé vált a játék” – tette hozzá Reeves.

A második epizód (Mátrix – Újratöltve) idén májustól látható a mozikban, míg a sorozat harmadik részét (Mátrix – Forradalmak) a nyár folyamán forgalmazzák majd. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?