Jászói Nyári Egyetem

Jászó. Július 17-én kezdődik és 23-ig tart a jubileumi, X. Jászói Nyári Egyetem, melynek főszervezője a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmánya, valamint a Csemadok Országos Tanácsa.
Az egy hét folyamán számos program várja a résztvevőket a nyári egyetem színhelyén, a jászói autókempingben.

Jászó. Július 17-én kezdődik és 23-ig tart a jubileumi, X. Jászói Nyári Egyetem, melynek főszervezője a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmánya, valamint a Csemadok Országos Tanácsa.

Az egy hét folyamán számos program várja a résztvevőket a nyári egyetem színhelyén, a jászói autókempingben. Duka Zólyomi Árpád pályafutásáról, egyetemi éveiről, az Ady Endre Klubról, valamint politikusi tevékenységéről mesél. A magyar–szlovák lakosságcsere hatvanadik évfordulóján a szepsi regionális televízió által készített filmet vetítik le Egy falu és nép sorsa címmel. Kodály öröksége, valamint Gyógyító zene címmel Pánczél Anikó zenepedagógus, zeneterapeuta, Magyarok és a világűr címmel pedig Zombori Ottó csillagász tart előadást. Érdekesnek ígérkezik Gazda István tudománytörténész előadása is, A tyúktól a tojásig címmel. Találkozhatnak a táborlakók az idén hetven esztendős Gál Sándor költővel is, aki arról mesél, hogyan telt az élete „Európa vadonában”. Ellátogat Jászóra Kátay Zoltán énekmondó, aki Wathay Ferenc énekeit viszi magával. Varga Miklós az Apátsági templomban ad koncertet „Magyar miatyánk…” címmel. Dinnyés József daltulajdonos ugyancsak a nyári egyetem vendége lesz. Fellép továbbá a Péderi Vegyes Kórus, a Kor-Zár verséneklő együttes, Hornyák Marek és Zsuzsa zenekara, valamint a népszerű Kató néni, azaz Ihos József humorista.

A rendszeres napi programok között szerepel játszóház és meseház a gyerekeknek, kézműves foglalkozások – nemezelés, gyöngyfűzés, fafaragás, tűzzománcégetés –, dr. Hadas Katalin pszichológus pedig Szieszta címmel tart lelki önismereti tréninget. Esténként tábortűz mellett tematikus vitafórumok zajlanak majd sorsunkról, jövőképünkről. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?