Jackson egymilliárdot is kereshetett volna

MTI-HÍRMichael Jackson egymilliárd dollárt vagy akár többet is kereshetett volna, ha halála előtt végigcsinálja a tervezett világkörüli koncertturnét, majd az azt követő Las Vegas-i előadásokat – állította egy szakértő a Jackson édesanyja által a koncertszervező cég ellen indított per során.Arthur E

MTI-HÍR

Michael Jackson egymilliárd dollárt vagy akár többet is kereshetett volna, ha halála előtt végigcsinálja a tervezett világkörüli koncertturnét, majd az azt követő Las Vegas-i előadásokat – állította egy szakértő a Jackson édesanyja által a koncertszervező cég ellen indított per során.

Arthur Erk könyvvizsgáló, aki zenészek jogdíjainak auditálásával foglalkozik, arról beszélt a bíróságon, hogy amennyiben Jackson This Is It elnevezésű turnéjának előadásaira drágább jegyeket kínáltak volna, akár 1,5 milliárd dollárra is rúghatott volna a bevétel. A szakember elmondta, hogy számításait konzervatív becslésre alapozta. Mint hozzátette: ha Jacksonnak hosszabb élet adatik, 37 hónapos, 260 koncertből álló turnét csinálhatott volna végig.

Az alperes koncertszervező ügyvédje vitatta a szakértő állítását arra hivatkozva, hogy Jackson életében sohasem volt példa ilyen hosszú turnéra, ráadásul a This Is It előtt több mint egy évtizedig nem is turnézott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a sztár meglehetősen költekező életet élt.

A szakember tanúvallomásával Jackson bevételi lehetőségeit akarták demonstrálni az esküdtek előtt a Katherine Jackson által indított perben, amelyben az 50 esztendősen elhunyt zenész édesanyja, gyermekeinek gyámja az AEG Live felelősségét akarja bizonyítani Jackson tragikus halálában. Katherine Jackson szerint ugyanis a koncertszervező gondatlanul választotta ki Jackson orvosát, aki a turnéra való felkészülés során kezelte. Egy korábbi büntetőperben bebizonyosodott, hogy az énekes halálát az orvos, Conrad Murray gondatlansága okozta, amiért jelenleg börtönbüntetését tölti.

Amennyiben az esküdtek felelősnek találják a koncertszervező céget a sztár halálában, azt is meg kell majd állapítaniuk, mekkora kártérítéssel tartozik a cég Michael Jackson örököseinek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?