Izgalmas művészszínházi repertoárt ígér az induló komáromi évad

Komárom |

<p>Növekedés kontra nevelés, vagy mindkettő? &ndash; tette fel a kérdést a tegnapi évadnyitó társulati ülésen Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház igazgatója. A kettő ugyanis nem mindig jár együtt.</p>

„Az elmúlt évadban a korábbihoz képest 2100-zal sikerült növelni a felnőtt nézőszámot, ami nem kis bravúrnak számít, ám hozzá kell tenni, hogy ez mindenekelőtt a zenés daraboknak, a Lili bárónőnek és a Made in Hungariának volt köszönhető – mondta a direktor. – A legfontosabb feladatunk megtartani, ha lehet, még növelni a nézőszámot, de nem mindenáron. Csak addig a határig, hogy művészileg ne fizessünk rá.” Hozzátette: a most kezdődő, 62. évad izgalmas művészszínházi repertoárt tartogat, de természetesen a nagy közönségsikert aratott produkciókat is műsoron tartják. „Három elvet kell figyelembe venni: a saját művészi igényeinket, a színház gazdasági lehetőségeit és a közönségigényeket” – mutatott rá Tóth Tibor.

Az új előadások olyan területeket, élethelyzeteket, társadalmi problémákat boncolgatnak, amelyek élénken foglalkoztatják a mai kor emberét, tükröt tartnak elénk. A színház öt saját felnőtt előadással készül, az első bemutató szeptember 26-án lesz: Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiáját Keszég László rendezi. Ezt Mikszáth Kálmán Különös házasság című színműve követi Závada Pál átiratában (rendező: Valló Péter), majd Spiró György tragikomédiája, a Csirkefej jön (rendező: Forgács Péter). A negyedik bemutató Mihail Bulgakovtól az Álszentek összeesküvése (rendező: Martin Huba), a sort pedig Jean Poiret Az őrült nők ketrece című darabjának musicalváltozata zárja (rendező: Méhes László). A nagyszínpadi felnőtt bérletek mellett ezúttal is meghirdetta a színház a Vasmacska stúdióbérletet, valamint az ifjúsági, a gyermek- és mesebérleteket. Újdonság is van a bérlethirdetés terén: aki három további személyt győz meg arról, hogy vegyen bérletet, a sajátját ingyen kapja. Aki pedig kitölti a színház honlapján megtalálható kérdőívet, visszanyerheti megváltott bérlete árát.

Tóth Tibor visszautasította azokat a kritikákat, melyek szerint a Jókai Színház nem tájol eleget. Az induló évadban közel 30 szlovákiai és magyarországi településen lépnek fel, a tájelőadások száma pedig meghaladja a 150-et. Idén is több vendégelőadást fogad a színház, és tárgyalások folynak koncertek befogadásáról (Csík zenekar, Quimby, Rackajam) is. Szeptember 17-én a Vasmacska Filmklubban tartják Jaro Vojtek Gyerekek (Deti) című filmjének országos bemutatóját. A főszerepben a Jókai Színház művésznője, Bandor Éva látható.

Az évadnyitón két új társulati tagot is köszöntött az igazgató: Bárdos Judit és Tóth Károly szerződött Komáromba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?