Ismerjék meg Mészáros Tamást

ll
Dunaszerdahely |

Valószínűsíthető, hogy a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a magyarlakta régió rekordere a rendezvények számát illetően. Decemberi kínálatukban diszkréten megbújik egy koncert, amelyre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Kevesen ismerik nálunk a december 20-án fellépő művészt, a révkomáromi születésű Mészáros Tamást. Talán azért, mert ez a tehetséges fiatal énekes-színész nem szerepel főzőműsorokban, és kerüli a tévés tehetségkutatókat. Saját megfogalmazása szerint: „Nem hiszek a surranópályás lehetőségekben, gondolok itt a sztárgyártó üzemekre. Mindig komoly példaképeim voltak, valamint néhány olyan nagyon jó barát, akik sokszor fogják a kezem, vezetnek az utamon.”

Az 1991-es születésű Tamásnak talán azért is ment könnyen a pályaválasztás, mert zenész édesapja már hatévesen a zongorához ültette őt. Alsó tagozatos kora óta szorgalmasan eljárt a Tompa Mihály Országos Szavalóversenyre is, amely sok leendő színésznek, előadónak biztosította az „alapozást”. Később megfertőződött a rock and rollal, és két táncossal megalapította a Tamás és a Jampeccsajok nevű formációt. Aztán jött az István, a király című rockopera, amely megadta neki a végső lökést a zenei pálya felé.

Mészáros Tamás jelenleg a komáromi Magyarock Dalszínház tagja, ahol többek közt Fenyő Miklóst játssza a Made in Hungária című musicalben. De szólóénekesként is tevékenykedik, saját dalaival járja az országot – mármint Magyarországot, mert nálunk meglehetősen limitáltak a fellépési lehetőségek magyar fronton. Ezért sem érdemes kihagyni ezt a ritka alkalmat december 20-án.

Az est címe egyébként Itt a tél – ezzel nem tudunk vitába szállni –, alcíme pedig karácsonyi koncert, ami több mint biztató. Figyelem: a kezdés időpontja 18 óra, azaz a koncerteken megszokottnál kicsit korábban kell érkezni.

Az interneten elérhető kollekciót tanulmányozva megállapítható, hogy nem világmegváltó dalok ezek, nem robbantanak ki forradalmat a zenei életben, csupán nívós, tartalmas szórakozást kínálnak azoknak, akik szeretik a kellemes melódiákat és az átlagosnál kissé mívesebb dalszövegeket. Amolyan „hátradőlős” programnak ígérkezik ez a dunaszerdahelyi koncert, amelyet kiváló érzékkel idősített a karácsonyváró időszakra az elóKONCERT műsor-iroda – egy estére ki lehet szakadni az ajándékhajszolásból, kapkodásból, rohanásból.

Mészáros Tamásnak eddig három nagylemeze és több single-albuma is megjelent – a legutóbbi album idén tavasszal –, de érezhető, hogy a koncertek a legfontosabbak számára. Saját zenekarral lép fel, amelyben egyébként Charlie fia, Horváth Ákos dobol, és legtöbbször vendégművészeket is hív a koncertjeire. A dunaszerdahelyi fellépésre a legendás Varga Miklós fogadta el Tamás meghívását, ott lesz továbbá Molnár Ágnes színésznő is, akivel Tamás nemrég egy szép karácsonyi duettet rögzített. A Ránk talál című, tényleg figyelemre méltó dal pár napja látható a legnagyobb videómegosztó oldalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?