Ismeretlen okból lett öngyilkos a dobos

Holtan találták a Crowded House volt dobosát egy melbourne-i parkban. A helyi rendőrség szerint a negyvenhat éves Paul Hester öngyilkos lett. Utoljára péntek délután látták őt, amikor két kutyájával indult sétálni a lakásához közeli parkba.

Holtan találták a Crowded House volt dobosát egy melbourne-i parkban. A helyi rendőrség szerint a negyvenhat éves Paul Hester öngyilkos lett. Utoljára péntek délután látták őt, amikor két kutyájával indult sétálni a lakásához közeli parkba. A rendőrség közlése szerint a zenész felakasztotta magát, noha búcsúlevelet nem hagyott hátra, és korábban semmi jel nem utalt arra, hogy Hester öngyilkosságra készülne. A The Age című ausztrál napilap szerint viszont Hester régóta küzdött depresszióval, ráadásul decemberben felbontotta eljegyzését egy Kashan nevű új-zélandi énekesnővel. Korábban már szakított élettársával, Mardi Sommerfelddel is, akitől két lánya született. „Szeretnénk, ha Paul emléke úgy maradna meg, mint szerető apáé és az életet ünneplő emberé” – tudatta rövid közleményükben Mardi, a két kislány és Hester szülei. A Crowded House frontemberét, a szólóban is sikeres Neil Finnt bátyjával, Timmel közös turnéján érte a szomorú hír. „Nagyon le vagyok törve. Az egyik legjobb barátomat veszítettem el” – nyilatkozta Finn, aki elhalasztotta további négy fellépését, és Melbourne-be utazott. A két Finn testvér még a nyolcvanas évek elején tűnt fel a Split Enz nevű újhullámos zenekarban, amely Új-Zéland első, nemzetközileg is sikeres együttese volt. Paul Hester már csak röviddel a Split Enz feloszlása előtt lépett be a zenekarba, de követte tovább Neil Finnt, aki vele és egy ausztrál basszusgitárossal, Nick Seymourral alapította meg a nyolcvanas-kilencvenes évek sikeres popzenekarát, a Crowded House-t. A dallamos, intelligens gitárpopban utazó Crowded House először Amerikában, majd később Európában is befutott, és a nyolcvanas-kilencvenes években ismert zenekarnak számított világszerte. Don’t Dream It’s Over és Weather With You című dalaikat manapság is gyakran játsszák a rádiók. (est, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?