Horrormúzeum lesz A ragyogás szállodájából?

Denver. Ha a helyi illetékesek is úgy akarják, hamarosan megnyílhat a világ első horrormúzeuma, méghozzá igazán autentikus helyszínen.A coloradói Estes Park településen található Stanley Hotelt Stephen King bestsellere, A ragyogás tette világhírűvé.

Denver. Ha a helyi illetékesek is úgy akarják, hamarosan megnyílhat a világ első horrormúzeuma, méghozzá igazán autentikus helyszínen.

A coloradói Estes Park településen található Stanley Hotelt Stephen King bestsellere, A ragyogás tette világhírűvé. Ez a szálloda inspirálta a regénybeli Szépkilátás Hotelt, melynek falai között a főhős, Jack Torrance szép lassan megőrül.

A szálló történetében most új fejezet kezdődhet, a frissen alapított Stanley Film Center ugyanis azt tervezi, hogy a coloradói filmakadémiával közösen egy többfunkciós létesítményt hoz itt létre. A hotel adna otthont a világ első horrormúzeumának, ezenkívül helyet kapna benne egy horrorfilmarchívum, egy utómunka-stúdió, vágószoba, forgószínpad és egy ötszáz férőhelyes előadóterem is. Ehhez az kell, hogy az alapítók megkapják azt a több mint 11, 5 millió dolláros támogatást, amelyet Colorado szövetségi államtól igényeltek.

A huszadik század elején épített szálloda már eddig is igyekezett meglovagolni A ragyogás, és a belőle készült, Stanley Kubrick által rendezett film sikerét. Gyakran szerveznek itt „szellemtúrákat” a borzongni vágyók számára, és évente rendeznek egy horrorfilmfesztivált.

A múzeumprojektet olyan nevek támogatják, mint Eliah Wood, Simon Pegg, Mick Garris vagy Daniel Noah. „Boldog lennék, ha a műfajnak lenne végre egy egész évben nyitva tartó otthona, ahová a világ minden tájáról érkező rajongókkal együtt én is bármikor elmehetnék ünnepelni a horrort mint művészetet. Tényleg elképzelni sem tudok a Stanley Hotelnél jobb helyet e célra. Gyakorlatilag erre építették” – fogalmazott nemrég Eliah Wood színész. (ABCNews, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?