Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Andie (Kate Hudson) egy népszerű női magazin „how to...” cikkekre szakosodott újságírója.

Andie (Kate Hudson) egy népszerű női magazin „how to...” cikkekre szakosodott újságírója. Most éppen arról készül figyelmeztető jellegű karcolatot írni, hogy mik is azok a biztos szakítást jelentő, kerülendő női szokások, amelyekkel a férfiakat az őrületbe lehet kergetni (ezzel a témával különben nem csak egy cikket, hanem egy tízkötetes lexikont is simán meg lehetne tölteni...). Ehhez keres egy mit sem sejtő áldozatot, aki tíz napig öntudatlan kísérleti nyúlként funkcionálhat a gonosz praktikákhoz.

Ben (Matthew McConaughey) kreatív szakember egy reklámügynökségnél. Legújabb feladatához, egy nőknek szóló hirdetés szlogenjének kiagyalásához azonban főnöke szerint még tapasztalatot kell gyűjtenie. Csak úgy kapja meg a munkát, ha minimum tíz napig képes együtt maradni egy nővel.

Most akkor képzelje el mindenki, hogy mi lesz itt, ha ezt a két embert összeeresztjük...

Talán az történt, hogy a francia konkurencia, az Amélie csodálatos élete újra jó film készítésére ösztönözte az amerikaiakat? Akárhogy is, én nem bánnék egy újabb Harry és Sally-, A vasmacska kölykei-korszakot a hollywoodi romantikus komédia történetében.

Mert ez bizony egy valódi romantikus vígjáték, amely mostanság hiánycikk és megbecsülendő ritkaság az amerikai filmpiacon. Azt értem ezalatt, hogy a „vígjáték” szó nemcsak díszként szerepel a műfaji meghatározásban, hanem az érzelmes jelenetek mellett gyakran előfordulnak igazi poénok is. Donald Petrie rendező (A szomszéd nője mindig zöldebb, Beépített szépség) ráérez a forgatókönyv humorára, s színészeiből is nagyon jól kihozza komikusi képességeiket.

Persze azért ez sem tökéletes darab: a vége felé kezd egy kicsit túláradni a giccs, de Ben és Andie fergeteges duettje megmenti a filmet a nyáltengertől. Összességében meglepően vicces, hatásos és nívós mozival van dolgunk. Mindenkinek erősen ajánlott a megtekintése, szerelmespároknak meg aztán pláne! Van egy olyan érzésem, hogy ezt a fiúk is szeretni fogják, és nem azzal a gondolattal fognak távozni a moziteremből, hogy: „a francba, mégiscsak azt a lövöldözős filmet kellett volna megnéznem!” (mozinet)

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (How to Lose a Guy in 10 Days), színes, amerikai film, 116 perc, Rendezte: Donald Petrie, Szereplők: Kate Hudson, Matthew McConaug-hey, Adam Goldberg, Bebe Neuwirth, Michael Michele, Robert Klein, Shalom Harlow

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?