Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombat: Adásunkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal indítjuk reggel 7 órakor. A műsorban visszatérünk a hét politikai történéseihez. Foglalkozunk a belügyben kialakult botránnyal – a lehallgatási felvételek eltűnésével, továbbá a hulladéktörvény módosításával és a Fórum Intézet konferenciájával.

Szombat: Adásunkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal indítjuk reggel 7 órakor. A műsorban visszatérünk a hét politikai történéseihez. Foglalkozunk a belügyben kialakult botránnyal – a lehallgatási felvételek eltűnésével, továbbá a hulladéktörvény módosításával és a Fórum Intézet konferenciájával. Kezdődik az iskola – ennek kapcsán beszélgetünk Dávid Bélával, a pozsonyi Duna utcai alapiskola és gimnázium igazgatójával. Ezután Igó Sándor amatőr festő, szobrász szól céljairól, műveiről. Fél 12-kor kezdődik Miklósi Péter Délidő című társalgó műsora. A déli hírek után Nótacsokor. A Téka című irodalmi műsorban a szerkesztő Z. Németh Istvánnal és Hodossy Gyulával beszélget a Fiatal ĺrók Tábora rendezvényről, valamint a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága közelgő tisztújító közgyűléséről. Koncsol Lászlót a Csallóközi Kiskönyvtár sorozatról kérdezzük, és egy évforduló ürügyén szó lesz még Szenci Molnár Albertről is. A Tékát fél kettőkor a Keresd a nőt! követi. Női magazinunk sikeres hölgyeket bemutató sorozatában a közelmúltban Jászai Mari-díjjal kitüntetett fiatal hazai színművésznővel, Bandor Évával beszélgetünk. 15 órától A kultúra világában kiállításokra kalauzoljuk el a hallgatókat. Foglalkozunk a páratlan Mednyánszky-kiállítással, az ArtMa Galériában bemutatkozó két pozsonyi művész, Tihanyi József és Gály Kati közös tárlatával, valamint a nyári művésztelep alkotóinak munkáival, amelyek a Kortárs Magyar Galériában tekinthetők meg. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána nyelvi vétségeinkről ejtünk szót egy percben, majd a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap hírekkel és sportöszszefoglalóval indul műsorunk 7 órakor. A 8 órai hírek után: A hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. 9.05-kor református műsorral jelentkezik a Világosság, Tanító Péter csallóközaranyosi lelkipásztor szól a hallgatókhoz. Beszámolunk a Jókán megtartott Levelezők Postaláda Klubjának nyári táboráról is. 10 órakor hírek, sporthírek, majd Gyerekzsúr, melynek témája még mindig a vakáció, de nem marad el a mesejáték sem, és a gyerekek megismerkedhetnek Haraszti Mária A piros rét meséi című mesekönyvével is. A déli hírek előtti egy órában az ifjúságé az éter. Vendégünk lesz Sallai Zoli, a No Name együttes billentyűse, ellátogatunk Tardoskeddre, ahol a Gútai Szakmunkásképző Magániskola növendékeinek alkotásaiból rendeztek kiállítást, és a műsorból az is kiderül, milyen a debreceni diákélet, valamint hogyan lehet egyetem mellett dolgozni és sportolni. A déli hírek után jegyzet hangzik el, majd Nótacsokrot közvetítünk. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik. 14 órakor híreket mondunk, ezután Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, amelyben Csörgits József horvátországi magyar költő és író a horvátországi magyarság legújabb kori megpróbáltatásairól beszél, Mészáros Attila csillagásszal ellátogatunk Skandináviába, Miklósi László budapesti történelemtanár pedig arról fejti ki véleményét, hogy a többségi nemzet diákjainak jóval többet kellene tanulniuk a nemzeti kisebbségekről. Bemutatjuk a magyar–szlovák fociszótár szerzőjét, Both Lászlót és egy tehetséges dióspatonyi sakkozót, Szitási Jánost. 15 órakor jelentkezik Életpályák című műsorunk, amelyben Németh Margit dunaszerdahelyi pszichológussal beszélgetünk. A közelmúltban Apáink öröksége címmel nemzetközi népzenei fesztivált rendeztek Csallóközkürtön. Hangképes összeállításban számolunk be az eseményről a Hazai tájakon fél négykor kezdődő adásában. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?