Hétvégi programok a Pátria Rádióban

Szombaton 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, melynek egyik fő témája a kormányválság. Megbukik-e a Dzurinda-kabinet, vagy van még esély a megegyezésre? Folytatjuk az EU intézményrendszerét bemutató sorozatunkat, ezúttal az élelmiszer-biztonsággal foglalkozunk.

Szombaton 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, melynek egyik fő témája a kormányválság. Megbukik-e a Dzurinda-kabinet, vagy van még esély a megegyezésre? Folytatjuk az EU intézményrendszerét bemutató sorozatunkat, ezúttal az élelmiszer-biztonsággal foglalkozunk. A műsor egyik további témája az ingatlanadók befizetésének kérdése. Délben hírek, majd Nótacsokor. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin, melyben az 50 éves Balázs F. Attila költővel beszélgetünk, és Turczel Lajos a 20 éve elhunyt Ásguthy Erzsébet írónő munkásságát méltatja. 13.30-kor Kaszinói esték. Borúth Andorra, az emberre és a művészre emlékezett előadásában a festőművész unokaöccse, Somogyi Gábor, majd megszólal egy fiatal zongoraművész, Siposs Lúcia. 15 órakor megismételjük a Karnyóné című, Csokonai műve alapján 1981-ben készült rádiójátékot hazai magyar színművészeink közreműködésével. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd 17.30-kor Napzárta.

Vasárnap is 7 órakor indul adásunk. A 8 órai hírek után jelentkezik a Kaleidoszkóp. Először a Szlovák Nemzeti Bank pozsonyi központjába látogatunk, ahol dr. Schlosser Gábor, a pénz valódiságát vizsgáló és a pénzhamisítás kivédésével foglalkozó részleg vezetője lesz a kalauzunk. Dr. Jávorka Ágoston fizikussal, csillagászszal az új év egyik legjelentősebb csillagászati eseményéről, az amerikai Spirit marsjáró sikeres leszállásáról és missziójáról, a Földön kívüli élet lehetőségeiről beszélgetünk. 9 órakor jelentkezik a Világosság református félórája, melyben dr. Peres Imre pozsonyi lelkipásztor az első testvérpárról elmélkedik. A továbbiakban Mikó Jenő püspökkel beszélgetünk, aki közel ötvenéves szolgálat után vonult nyugalomba. 9.30-kor Tallózó. Megismételjük a Bóta Ildikó táncterapeutával, és az USA-ban tanuló Cselényi Zsuzsával készült beszélgetéseket. A 10 órai hírek után jelentkezik a Gyerekzsúr. 11 órától az érsekújvári Keller Táncstúdiót mutatjuk be, és vendégünk az Ifjú Szivek egyik táncosa, Varsányi Zsófia, aki szülőfalujában, Félben tánccsoportot vezet. Délben hírek tíz percben, majd megismételjük a Lazítani szilveszteri kiadását és a Sramli Kings Egyházkarcsán felvett műsorát. 14.05-kor Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását. 14.10-kor a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű műsorait közvetítjük. 15 órakor jelentkezik a Segítsünk. Az egyik téma az autizmus, majd ellátogatunk a galántai szociális otthonba. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. 16 órakor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.30-ig. Vasárnapi adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?