Hétvégi programok a Pátria Rádióban

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban egy édesanya és leánya beszél franciaországi utazásukról, a kulturális minisztérium kisebbségi kultúrák főosztályának igazgatója nyilatkozik a kisebbségi kultúrára szánt támogatás elosztásáról.

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban egy édesanya és leánya beszél franciaországi utazásukról, a kulturális minisztérium kisebbségi kultúrák főosztályának igazgatója nyilatkozik a kisebbségi kultúrára szánt támogatás elosztásáról. Beszámolunk a parlament e heti munkájáról, elmondjuk, hogyan áll pillanatnyilag a Szlovákiai Gázipar privatizációja. 11 órakor hírek, majd orvosi tanácsadó rovatunkban dr. Kiss László körorvos arról beszél, vajon miért és mitől vérzik az orrunk. Ezt követi a Vándorbot című honismereti sorozatunk újabb része, ezúttal Gágyor József segítségével a Kis-Duna partjára, a tallósi Maticza-malomhoz kalauzoljuk el a hallgatóinkat. 11.30-kor kezdődik a Hazai tükör, melyben a Dunaszerdahelyi járásban levő Sárosfára látogatunk el. A déli harangszó után hírek tíz percben, majd nótacsokor. 13 órakor az Irodalmi mozaikban szó lesz Victor Hugóról, Vajkai Miklós a télutót búcsúztatja, és a közelmúltban elhunyt Mészáros Károly író emlékét idézzük fel. 13.30-kor Tallózó. 14 órakor hírek. 14 óra 5 perctől slágerek szólnak nemcsak fiataloknak. 15 órakor jelentkezik utazási magazinunk, a Glóbusz. Szólunk egyebek között az elmúlt hetekben idehaza és külföldön zajlott idegenforgalmi kiállításokról, az április elsején érvénybe lépő idegenforgalmi törvényről, valamint a brit főváros közlekedési gondjairól. 15.30-tól George Gershwin műveiből válogatunk, elhangzik a Rhapsody in Blue és egy egyveleg a Porgy és Bessből. 16 órakor hírek, 16.05-től 17.40-ig Köszöntő. Szombati adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt és összefoglaljuk a hét politikai történéseit, mindezt zenével fűszerezve. 9 órakor jelentkezik egyházi műsorunk, a Világosság. A katolikus félórában dr. Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános elmélkedik. Meghallgathatják továbbá a katolikus egyház híreit, majd bemutatjuk a nagycsalomjai és az óvári egyházi alapiskolákat. 9.30-kor kezdődik komolyzenei műsorunk, az Évszázadok zenéje. Bartók Béla Gyermekeknek című sorozatából Kocsis Zoltán játszik, Joseph Haydn A-dur szonátáját Richard Burnett asztali zongorán játssza, s végül Josef Mysliveček műve, az Esz-dur vonóskvintett hangzik el. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjusági műsorunk, a Randevú. A gyermekrészben a hidaskürti alapiskolások beszélnek arról, mit jelent számukra a játék, a mindent tudó randevús gyerekektől megkérdeztük, mi a szépségápolás. Az ifjúsági részben beszélgetünk a vezekényi Görbe Tükör Színjátszó Kör tagjaival, bemutatjuk a Gaudium együttes énekesnőjét, majd a gimnáziumokban tanítók és tanulók életébe kukkantunk be. 14 órakor híreket mondunk, nyelvművelő ötpercünkben (14.05) pedig Jakab István tart előadást az „ökonómikus istentiszteletről”. 14.15-kor a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor jelentkezik A kultúra világa, melyben beszélgetés hangzik el Kiss-Szemán Zsófia művészettörténésszel arról, hogy szakma-e vagy hivatás művészettörténésznek lenni? Február 21-től látható Németh Ilona képzőművész Installáció című kiállítása a Magyar Köztársaság pozsonyi Kulturális Intézetében. A kiállításról vall az alkotó. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban bemutatjuk a jókai farsangolók felvonulását, amely abban különbözik a többi dőrejárástól, hogy ezt egy dudás vezeti. A músorban megszólalnak a résztvevők, és az idős jókaiak elmondják, hogyan is zajlott ez régen. 16 órakor hírek, majd Köszöntő 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?