Hétvégi programok a Pátria rádióban

Ma reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelyben a 2002-es esztendőt értékeljük. Megkérdeztük Miklós László minisztert, mennyire ítéli eredményesnek az eltelt tizenkét hónapot a környezetvédelem szempontjából.

Ma reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelyben a 2002-es esztendőt értékeljük. Megkérdeztük Miklós László minisztert, mennyire ítéli eredményesnek az eltelt tizenkét hónapot a környezetvédelem szempontjából. Berényi József külügyi államtitkár azt mondja el, mit jelent számára a tárca egyik fontos posztjának betöltése. Jelentkeznek az állandó rovatok, így a BBC világgazdasági szemléje és a hazai helyzetet elemző Pénz, piac, gazdaság. Röviden áttekintjük a hét belpolitikai eseményeit, és külpolitikai szakértőnk az iraki fejleményeket elemzi. A stúdióban az év legjelentősebb sporteseményeiről beszélgetünk. Neves sportvezetők értékelik az idei évet. A műsorvezető-szerkesztő Haják Béla. A déli harangszó után híreket mondunk, majd a Nótacsokrot közvetítjük. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin. Benne Kosztolányi Dezső írása hangzik el Petőfiről, Koncsol László a Szlovákiai Magyar ĺrók Társaságának tevékenységét vázolja fel, és Szigeti László, a Kalligram igazgatója a pozsonyi Stoka Színházban zajlott könyvbemutatójukról szól. 13.30-kor jelentkezik a Keresd a nőt! Az óév utolsó női magazinjában a 2002-ben elhangzott legérdekesebb, legtanulságosabb beszélgetéseinkből ismétlünk meg néhányat. Meghallgatjuk Szászi Zoltán költő, újságíró gondolatait a nőkről, vendégünk lesz Auth Csilla, akivel a nőiességről csevegünk, és megismételjük a gróf Almássy Antallal készült beszélgetést. 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től slágerek szólnak nemcsak fiataloknak. 15 órakor jelentkezik az idei utolsó Glóbusz, melyben egyebek között elmondjuk, hogy a hazai hegyekben ezekben a napokban csúcsforgalom van, szó lesz arról is, milyen változások várják a látogatókat a síközpontokban, majd a londoni taxik egy nem mindennapos utazásáról adunk hírt, és meginvitáljuk hallgatóinkat a távoli Kaliforniába. 15.30-tól népzene szól, 16 órakor híreket mondunk, 16.05-től pedig a Köszöntőt közvetítjük 17.30-ig. Szombati adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor.

Holnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt, és összefoglaljuk a hét politikai történéseit. A nyolc órai hírek után jelentkezik a Kaleidoszkóp. A műsorban az esztergomi királyi várkápolna és palota középkori freskóinak vezető restaurátora beszámol a helyreállítási munkálatokról, Kocsis Károly geográfusprofesszor elmondja: miért fontos, hogy térképeken is rögzítsék a Kárpát-medence népességének demográfiai és nemzetiségi viszonyait. Danter Izabella néprajzkutatót egyebek között arról faggatjuk, készülnek-e még napjainkban is rozsszalmából font eszközök és dísztárgyak. Ellátogatunk a Kassa melletti Péderre, majd bemutatjuk a diószegi Hahota színtársulatot. Egyházi műsorunk, a Világosság 9 órakor katolikus félórával jelentkezik. A Szent Család vasárnapján Susko Mihály csécsi lelkiatya elmélkedik. Bemutatjuk a világhírű Pro Musica Leánykart, majd Nagy András bényi plébánossal papsága eddigi 10 évéről beszélgetünk. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú. Az első részben a somorjai alapiskolásokkal beszélgetünk a reklámok pozitív és negatív hatásairól. A mindent tudó randevús gyerekek elmondják, szerintük mi a csúcsforgalom. Lesz mese, zene és gyerekjáték. Az ifjúsági részben rimaszombati gimnazisták mondják el, hogyan készülnek szilveszterre. Megtudjuk, milyen volt az első randevúja Rácz Zsuzsának, az Állítsátok meg Teréz anyut! című sikerkönyv szerzőjének. Bemutatjuk a vízkeleti Farkas Jánost, aki első cédéjének kiadására készül, valamint Medve Lindát és Viktort, akik a keleti kultúra és filozófia hívei. A sztárvendég a Barátok közt Berényi Danija, vagyis Váradi Zsolt. A műsorvezető-szerkesztő Bartal Tímea. 14 órakor híreket mondunk, 14.05-kor pedig Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását. 14.15-kor kapcsoljuk Londont, a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor jelentkezik az Életpályák című portréműsor, melyben Somorjai Kiss Tibor Munkácsy-díjas grafikusművésszel, a budapesti Képzőművészeti Egyetem docensével Tóth Erika beszélget. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon 15.30-kor jelentkezik. 16 órakor hírek, majd Köszöntő 17.30-ig. Vasárnapi adásunk is hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?