Hétvégi programok a Pátria rádióban

Hétvégi adásunkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük 8 órakor. A műsorban visszatérünk a hét legfontosabb társadalmi, gazdasági és kulturális eseményeire.

Hétvégi adásunkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük 8 órakor. A műsorban visszatérünk a hét legfontosabb társadalmi, gazdasági és kulturális eseményeire. Részletesen szólunk a komáromi hajógyárral kapcsolatos kormánydöntésről, valamint a CEFTA-tagállamok agrárminisztereinek pozsonyi megbeszéléséről. A 9 órai hírek után folytatjuk sorozatunkat a választási tudnivalókról, majd a műsor harmadik órájában kulturális témákat kínálunk, egyebek mellett szó lesz a pozsonyi zsidóság történetéről és Királyhelmec újjáépített főteréről, melyet a jövő héten adnak át. A műsorvezető-szerkesztő Haják Szabó Mária. A 11 órai hírek után a Kaleidoszkóp jelentkezik, benne beszélgetés hangzik el egy Indonéziát megjárt gimnazistával, szó lesz Sókszelőce és a magyarországi Győrság kapcsolatáról, Királyhelmec polgármestere pedig bemutatja a város megújult főterét. Az orvosi rovatban ezúttal a gócbetegségről hallhatnak. A déli hírek után nótacsokrot közvetítünk, majd Téka című irodalmi magazinunk következik, amelyben megszólaltatjuk a közelmúltban kormánykitüntetést kapott Gál Sándort és Koncsol Lászlót. Ady Endre írásával emlékezünk a hatvan éve elhunyt Móricz Zsigmondra. A Tallózó című ismétlőműsorban fél kettőtől három ismert művésszel, Benedek Miklóssal, Július Satinskýval és Auth Csillával beszélgetünk. Tizenöt éves az MTV EUROPE. Ebből az alkalomból a Slágerhullám 55 perces adásában leforgatjuk azt a listát, amelyet az elmúlt másfél évtized legsikeresebb dalaiból állítottak össze. Holnap, a hónap első szombatján, 15 órától a Lazítani című kabaréműsor szeptemberi kiadását kísérhetik figyelemmel. A felvételt a bősi szabadtéri színpadon rögzítettük. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd a Napzártával ér véget szombati adásunk 18 órakor.

Vasárnap 8 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval kezdődik a Pátria rádió műsora. A műsorajánlat után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez. Kilenc órakor református félórával jelentkezik Világosság című egyházi műsorunk. A tanév kezdete alkalmából Erdélyi Pál vágfarkasdi lelkipásztor szól a hallgatókhoz és beszámolunk a martosi tini-ifi táborról, valamint a levelezők postaláda klubjának találkozójáról. Fél tíztől a Zenei szerkesztő ajánlatában a Deep Forest 2002-es albumát mutatjuk be. A tíz órai hírek után indul gyermek- és ifjúsági műsorunk, a Randevú, amelynek első részében az iskolakezdés kapcsán kiselsősökkel beszélgetünk. A délutáni részben arra keressük a választ, hogy mennyire befolyásolja a pótvizsga a nyári vakációt. 14 óra 5 perckor Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását, majd a BBC magyar nyelvű műsorát közvetítjük Londonból. A kultúra világában 15 órától a Jókai Színház dramaturgja, Varga Emese, valamint a Thália Színház igazgatója, Kolár Péter mondja el, milyen bemutatókkal várják a közönséget az új színházi évadban. Marian Slovák jeles színművészt is arról kérdeztük, milyen feladatai lesznek az elkövetkezőkben. Végül bemutatjuk Istenes József építészt. Fél négytől közvetítjük a Hazai tájakon című néprajzi műsort, amelyben a híres betyár, Vidróczkí Márton emlékét kutatjuk a Medves környékén. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?