Hétvégi programok

Szombaton a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal indul adásunk reggel 7 órakor. Téma lesz a cukorrépatermelés- és feldolgozás körül kialakult helyzet, valamint a fiskális decentralizáció.

Szombaton a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal indul adásunk reggel 7 órakor. Téma lesz a cukorrépatermelés- és feldolgozás körül kialakult helyzet, valamint a fiskális decentralizáció. Szólunk arról, hogy a cseh fővárosban egyre tartalmasabb nyári programokkal lepik meg a kultúrakedvelő közönséget, és e területen együttműködnek a szlovák fővárossal, hiszen a prágai előadássorozat után a jövő héten a pozsonyi Várban játszszák Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját. A szerkesztő Melaj Erzsébet. 11.30-tól Major Lajos sportújságíró vendégeskedik a Délidőben. 12.10-kor hazai nótaénekesek műsorából válogatunk. Ezt követi a Téka 13 órakor, melyben elhangzik egy beszélgetés Bárczi Zsófia prózaíróval, és megemlékezünk a 100 éve elhunyt Csehovról. 13.30-kor női magazinunkban a friss diplomás színész-énekesnővel, Szvrcsek Anitával készült interjút sugározzuk. Slágerhullám 14.05-kor. 15 órakor A kultúra világában Görföl Jenő a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Napokról mond közelebbit, aztán a felvidéki kötődésű Kamarás Máté musicalénekessel hallhatnak egy beszélgetést bécsi vendégszereplésével kapcsolatosan. Népzene 15.30-kor. 16.05-től sugározzuk a Köszöntőt, 17.30-tól a Napzártát.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. 8.05-kor jelentkezik a BBC összeállítása: A hét Londonban. 9.05-kor a katolikus egyházi műsorban az imádságról elmélkedik György Ferenc ipolybalogi lelkipásztor, ezután hangos meghívót nyújtunk át a július 26-án kezdődő Felvidéki Háló Táborba, majd felidézzük az Úr Jézus nagyszülei, Szent Anna és Szent Joakim életútját. 9.40-kor Puccini Pillangókisasszony c. operáját ismertetjük, majd 10.10-től délig a gyerekeké és a fiataloké az éter: a Gyerekzsúrban a Hét határ napközis gyermektáborba látogatunk Komáromba, majd az Ifjúsági magazinban hangképes beszámolót hallhatnak az idei Klikkfestről. 12.15-kor, a jegyzet után Nótacsokor. A 13 órakor kezdődő Térerő tartalmából: Boros János, Kolozsvár alpolgármestere a Funar leváltása utáni teendőkről nyilatkozik; a csokoládé vajdasági történetét bemutató kiállítás nyílt az Újvidéken; Exit 2004 – beszámolunk Kelet-Európa egyik legjelentősebb elektronikus zenei fesztiváljáról. 14.05-kor a Kaleidoszkópban a csúzi kastélymúzeumba látogatunk, ahol megnyílt a felvidéki magyar történelmi panoptikum. 15 órakor ismét jelentkezik Kaland az élet c. műsorunk, melyben bemutatjuk dr. Vörös Zoltánt, a grazi Űrkutatási Intézet tudományos munkatársát. Jancsó Péter csontkovácsot már a néprajzi összeállításból ismerhetik meg, 15.30-kor. Köszöntő 16.05-kor, adásunk a Napzártával ér véget, 18 órakor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?