Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: Megkezdődtek a tárgyalások Szlovákia és az EU között az uniós pénzek felhasználásáról. Szólunk arról, hogyan osztják el a pápalátogatásra szánt 80 millió koronát.

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: Megkezdődtek a tárgyalások Szlovákia és az EU között az uniós pénzek felhasználásáról. Szólunk arról, hogyan osztják el a pápalátogatásra szánt 80 millió koronát. Szó lesz a magyarországi Miniszterelnöki Hivatal és a HTMH által létrehozott központi adatbázisról, amely a határon túli magyaroknak nyújtott támogatásokat tartja nyilván. Elmondjuk, mennyire volt képes az Állami Lakásfejlesztési Alap az év első felében eleget tenni a hozzájuk fordulók igényeinek, és mennyiben változott az Alapról szóló törvény. Graz az idén Európa kulturális fővárosa – erről is szót ejtünk. 13 órakor a Tékában Monoszlóy Dezső életéről, terveiről, Tőzsér Árpád pedig arról beszél, min dolgozik mostanában. 15 órakor jelentkezik kabaréműsorunk, a Lazítani. A 16 órai hírek után Köszöntő 17.30-ig, majd Napzárta.

Vasárnap is 7 órakor indul adásunk. A 8 órai hírek után Tér-Erő. A közép-európai nemzetiségi stúdiók közös magazinja foglalkozik az idei aszály következtében kialakult szlovéniai helyzettel. Helyzetképet adunk a székelyföldi ásványvizekről. Decemberben lesz 75 éve, hogy nemzetiségi magyar adás indult az akkori Csehszlovákiában, összeállításunk az évforduló jegyében készült. 9 órakor a Világosság református félórájában Lévai Attila csicsói-kolozsnémai lelkipásztor elmélkedik, beszámolunk a Fiatal Reformátusok Szövetségének Csicsón megtartott tinitáboráról. A 10 órai hírek után Randevú. Bemutatunk három királyhelmeci versenytáncost: Bodák Enikőt, Molnár Natáliát és Cető Tamást. Az ifjúsági részben Bača György kajakozó első randevújáról vall. Hírt adunk a Nyújtsd a kezed című jótékonysági vetítéssorozatról, amelyet a dunaszerdahelyi moziban tartanak augusztusban mentálisan sérült gyerekek megsegítésére. Puha József a Sziget fesztiválról jelentkezik. 14.05-kor Simon Szabolcs olvassa fel írását az internetszövegek stilisztikájáról. 14.10-kor a BBC magyar nyelvű magazinműsorait közvetítjük. 15 órakor az Életpályák című sorozatunkból megismételjük a Somorjai Kiss Tibor Munkácsy-díjas grafikusművésszel készített beszélgetést. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. 16.00-kor hírek, majd Köszöntő 17.30-ig. Adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?