Hétvégi programok

Szombaton reggel 7 órakor indul a magyar adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Fő témája a nők társadalmi helyzete, a szakmai előmenetel és az anyai hivatás összeegyeztetésének lehetősége, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség kérdése.

Szombaton reggel 7 órakor indul a magyar adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Fő témája a nők társadalmi helyzete, a szakmai előmenetel és az anyai hivatás összeegyeztetésének lehetősége, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség kérdése. Vendégünk lesz Gyuricsek Piroska, az antidiszkriminációs törvény kormányhivatali felelőse, és szólunk a családon belüli erőszak visszaszorítására indított program eredményeiről is. A szerkesztő: Haják Szabó Mária. Délben híreket mondunk, utána a Nótacsokor következik. 13.00-kor a Tékában bemutatjuk többek között a komáromi könyvtár történeti könyvgyűjteményét. Fél kettőkor kezdődik a Keresd a nőt! Női magazinunkban megismerkedhetnek Göltl Márton idegenvezetővel, és Gróf Zsuzsanna kineziológust kérdezzük a kineziológia lényegéről. Utána 14 óra 5 perckor indul a Slágerhullám, nőnap lévén, csak hölgyek felvételeiből válogatunk. 15 órakor az Őszidő jelentkezik, amelyben megszólal Bukris István, az ógyallai nyugdíjas otthon lakója és Rácz László, a pozsonyi Casinó pincére. 16 óra 5 perckor következik a Köszöntő, a Pátria rádió adása 18 órakor a Napzártával fejeződik be.

Vasárnap hírekkel és aktuális sportösszefoglalóval indul a magyar adás. A műsorajánlat után eseménynaptár és a hét politikai történéseinek összefoglalója várja a rádió hallgatóit. 8 órakor kezdődik a Kaleidoszkóp, amelyben ellátogatunk a pozsonyi Egyetemi Könyvtár régi kéziratokat és nyomtatványokat őrző részlegébe dr. Mészáros Klára kalauzolásával. Ezután dr. Szénássy Árpád beszél a honismereti kiadványokat megjelentető komáromi KT Könyv- és Lapkiadó munkájáról, terveiről. Végül bemutatunk egy testépítő hölgyet. 9 órától a Világosság című katolikus félórában megismerkedhetnek a Pázmány Péter Alapítvány tevékenységével majd bemutatjuk a zselízi Franz Schubert Vegyes Kart és a Voces Selyzienses kamarakórust. Nagyböjt 1. vasárnapján Nagy Tibor somorjai káplán szolgál igehirdetéssel. Fél tízkor a zenei szerkesztő ajánlatában kedvet csinálunk Csepregi Éva Jubileum című albumához. A 10 órai hírek után indul gyermek- és ifjúsági magazinunk, a Randevú Puha József szerkesztésében. Vendégünk lesz a peredi Mortifer együttes, és szó lesz a nőnapról is. 14.05-től az Anyanyelvünkben Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását, majd a BBC magyar adása jelentkezik. 15 órakor kezdődik A kultúra világa, amelyben dr. Farkas Veronika művészettörténész a komáromi Pro Arte Danubii, a Dunamente Művészetéért Polgári Társulás tevékenységéről beszél, és bemutatjuk Orsovics Ivett magyar és zene szakos pedagógust. 15.30-kor a Hazai tájakon című néprajzi műsorunkban a Kárpát-medencei táncokról és azok kísérőzenéjéről lesz szó. Vasárnap sem marad el a Köszöntő, majd a Napzártával fejeződik be a Pátria rádió műsora. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?