Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik adásunk. A Hétről hétre publicisztikai magazin vezértémája a 2002-es parlamenti választások – stúdióvendég Jarábik Balázs, a Freedom House és a Kalligram Alapítvány munkatársa.

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik adásunk. A Hétről hétre publicisztikai magazin vezértémája a 2002-es parlamenti választások – stúdióvendég Jarábik Balázs, a Freedom House és a Kalligram Alapítvány munkatársa. Beszámolunk az Európai Unió régiófejlesztési főbiztosának pozsonyi látogatásáról, valamint a külügyminiszter és a politikai pártok vezetőinek találkozójáról, amelyen az uniós csatlakozási fejezetek lezárásának jelenlegi stádiumáról volt szó. További témák: az államfő nem ért egyet a családon belüli erőszak büntetésének törvénybe iktatásával; CD és könyv is megjelent Szíjjártó Jenő gyűjtésének feldolgozásából; mi ihleti nyáron Nagy Zoltán képzőművészt; hogyan készül a gombaszögi fesztiválra Rozsnyó és környéke. 11.05-kor a Kaleidoszkópban szó lesz egy új, kísérleti orvosi berendezésről, amelytől azt remélik, hogy pozitívan befolyásolja az agy működését, beszélgetünk egy méhésszel, valamint amatőr színjátszókkal, megismerhetik Ipolyság sportéletét, a Barangolóban pedig Csetneket. Összeállítást sugárzunk a Bősön megrendezett I. magyarnóta fesztiválról, a déli hírek után a II. részt hallhatják. Mennyire épül be az irodalmi műbe a gyermekkor élményvilága? – e témáról vall a 13 órakor kezdődő Tékában Gál Sándor, majd bemutatjuk a pannonhalmi apátság könyvtárát. Tallózó 13.30-kor, 14.05-kor Slágerhullám. 15 órakor a Lazítani régebbi adásaiból válogatunk. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd 17.40-től Napzárta.

Vasárnap reggel 8 órakor indul adásunk. 9 óráig sporthírek, belpolitikai tükör és A hét politikai eseménye. 9 órakor a református félórában Molnár Elemér királyhelmeci lelkipásztor szolgál igehirdetéssel, szó lesz a királyi és a tornaljai gyülekezet terveiről, téma lesz a vasárnapi bevásárlás, valamint a FIRESZ nyári táborai. Komolyzenei fejtörőnk augusztusi kiadása 9.30-kor jelentkezik. 10.05-kor a Randevúban Bartal Tímea várja a fiatalokat. Délelőtt egyebek mellett beszámolunk a szalkai kézműves-tábor programjáról, délután pedig a harmadik alkalommal megrendezett zentai nyári játékokról. Sztárvendég Auth Csilla és a Crystal. Bemutatjuk a feketenyéki Csadi Zoltánt, aki a budapesti Shakespeare Színi Akadémia diákja. 14.05-kor Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását. 14.05-től a BBC magyar nyelvű adását vesszük át. A Nevelők fórumában 15 órától a Pedagógusszövetség 11. nyári egyeteméről lesz szó. Néprajzi összeállításunkban 15.30-kor bemutatjuk a bényi Kutacska búcsújáróhelyet. 16.05-től Köszöntő, majd a Napzártát sugározzuk. (melaj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?