Vincze győzelemmel debütált Nagymegyeren (+FOTÓK)

nagymegyer

Győzelemmel rajtoltak el új edzőjük, Vincze József vezetésével szombaton a nagymegyeriek, akik a nyugat-szlovákiai V. Hummel Fociliga délkeleti csoportjában 2:0 arányban győzték le gútai ellenfelüket. Az erőpróbán mindkét oldalon új fejezet kezdődött.

„A mérkőzésen végig mi voltunk a kezdeményező fél, mi domináltunk. Több tetszetős támadást vezettünk, fordulás után kétszer is betaláltunk, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Nyáron változott, átalakult a játékoskeret, zömmel fiatal (Polák Zalán, Somogyi Barnabás, Soóky Máté, Ivicze Ádám, Sárkány Gábor, Hervay Erik, Sebő Attila, Mezei Márk, Csicsó Richárd) játékosokkal erősítettünk. A legtöbben már a nyitányon bizonyítási lehetőséget kaptak. Nem okoztak csalódást. Immár fakócsapatunk is van, az izsapiakkal kooperálunk. Mindezt annak érdekébben tesszük, hogy a tehetséges ifistáink a területi bajnokság párharcain edződve belekóstoljanak a felnőttek focijába, zökkenőmentesebb legyen az átmenet a kerületi szintre, első csapatunkba” – vázolta fel a termálosok focifilozófiáját az ambiciózus szakvezető, aki előző állomáshelyén a kisudvarnoki ifiket vezette bajnoki diadalokhoz.

Mire számíthatnak a nagymegyeri futballhívek a vasárnapi folytatásban, Zsitvabesenyőn? „Természetesen győzni szeretnénk, de az egy ponttal is kiegyeznék” – vázolta fel a csallóköziek célját győzelemmel debütáló fiatal edzőjük.

„Jobbára a két tizenhatos között zajlott a játék, kevés góllal kecseg-tető mozzanatot láttak a nézők. A hazaiak többet birtokolták a labdát, mi a kontrákra összpontosítottunk. A 72. percben egy lepattanóból vezetést szereztek a hazaiak. Négy perc elteltével egy 27 méterről leadott lövésből 2:0-ra növelték vezetésüket a nagymegyeriek. Ennél a momentumnál kapusunk nem állt a helyzet magaslatán. Később akár szépíthettünk is volna, de játékosunk elpuskázta szólóját, odalett a ziccer. Éreztette hatását a rutin és a tapasztalat hiánya. Tavasszal még fele-fele arányban idősebbek és fiatalok alkották a kollektívát, az új idényben 80-85%-ban a pályafutásuk elején tartó futballisták alkotják a keretet. Ezért sem lesz egyszerű feladat az akadályok leküzdése az új idényben” – elevenítette fel a nagymegyeri idénykezdés legfontosabb ismérveit Máté Zsolt, a Vág-partiak trénere.

A vendégek minden bizonnyal megérezték a tavaszi idény végén visszavonult gólzsák, Magyar Zsolt hiányát is. „Zsoltot nem lesz egyszerű feladat pótolni. Nem adtuk fel, még tárgyalunk vele. Reménykedünk, hogy meggondolja magát, és még egy kis időre visszatér közénk” – fűzte tovább a gondolatsort Magyar Zsolt, aki már a garamkovácsiak (Kozárovce) elleni szombati hazai bajnokira is kitért. „Szombaton nehéz ellenfél vár ránk. A tapasztalt, jó képességű játékosok alkotta soros ellenfelünk erénye az összeszokottság. Szeretnénk jó játékkal, győzelemmel emelni a vásári hangulatot.”

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?