Új Banksy-alkotás bukkant fel Londonban

kép

Egy délnyugat-londoni épület oldalán bukkant fel a rejtélyes graffitiművész, Banksy műalkotása. A richmondi Kew Green városrészen belül megjelent friss falfestmény egy párkányon ülő kecskét ábrázol.

Banksy a hét elején az Instagramon jelentetett meg egy képet az alkotásról, így vállalva fel, hogy az alkotás az övé. A graffitiművész nem írt semmit a falfestményt ábrázoló képhez, melyen egy kecske sziluettje látható, miközben a párkányról sziklák zuhannak a mélybe.

Banksy fotóján egy térfigyelő kamera is szerepel, amelyet a kecskére irányítottak, de ezt azóta visszafordították az eredeti irányba.

Mivel az alkotó nem fűzött magyarázatot az alkotáshoz, így meg is kezdődött a találgatás, hogy hogyan lehet értelmezni az alkotást, illetve, hogy milyen rejtett mondanivalóval bír a kép. Az egyik vélemény szerint a szakadék szélén álló kecske a kihalás szélén álló fajokat jelképezi – az egyik lehetséges magyarázat szerint az önmagát kihalás szélére sodró emberi fajt. Mások szerint a térfigyelő kamera bír fontos üzenettel, és arra hívja fel a figyelmet, hogy még a legeldugottabb helyeken sincs magánélet. És olyanok is vannak, akik megkérdőjelezik, hogy a műnek van valami üzenete, szerintük Banksy csupán úgy gondolta, hogy jól mutatna odafent egy kecske.

A titokzatos brit utcaművész kilétét rengeteg találgatás övezi. Személyazonosságát eddig sem a hatóságok, sem a művészettörténészek nem tudták kideríteni. Banksy alkotása legutóbb a Glastonbury Fesztiválon tűnt fel júliusban. Oda azonban nem grafittit, hanem egy performance-ot vitt, melynek során az Idles koncertjén egy felfújható gumicsónak haladt a közönség feje felett, melybe narancssárga mellényes bábukat ültettek, egyértelmű utalásként a hazájukat vízen keresztül elhagyó bevándorlókra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?