Hétvégi programok

Szombaton 8 órakor indul adásunk a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal, melyben összefoglaljuk a hét legfontosabb belpolitikai történéseit. Július elsejétől az iskolák a helyi, illetve megyei önkormányzatok hatáskörébe kerülnek át, erről beszélgetünk az oktatási tárca államtitkárával.

Szombaton 8 órakor indul adásunk a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal, melyben összefoglaljuk a hét legfontosabb belpolitikai történéseit. Július elsejétől az iskolák a helyi, illetve megyei önkormányzatok hatáskörébe kerülnek át, erről beszélgetünk az oktatási tárca államtitkárával. Boncolgatjuk a jövő heti csehországi választások esélyeit. A BBC világgazdasági hírei után bemutatjuk azt az internetes honlapot, amely a Nyugat-Dunántúlról, Pozsonyról és a csallóköz-mátyusföldi térségről közöl adatokat. Beszélgetünk a Selye János Kollégium és Egyetem igazgatójával is. 11.05-kor, a hírek után, a Kaleidoszkópban felidézzük a nagy muzulmán orvos, filozófus és irodalmár, Avicena alakját. Bemutatunk egy családfakutatót, és szó lesz a komáromi Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeuma legújabb természettudományi kiállításáról. Nyilatkozik Zorán is, egy fagylaltkészítő mesterrel pedig a hűsítő édességekről beszélgetünk. Ebben a műsorban jelentkezik Orvosi tanácsadónk is, amelyben ezúttal a D-vitaminról lesz szó. Délben hírek, majd nótacsokor. 13 órakor a Tékában beszámolunk a Madách-díj átadásáról. Fél kettőkor kezdődik női magazinunk, a Keresd a nőt! Mit vegyünk figyelembe, ha valakivel házasságot szeretnénk kötni – dr. Stredl Terézia tanácsait hallhatják. Beszélgetünk az egzotikus ételekről és a napozás veszélyeiről. 14.05-kor Slágerhullám, ezután az Őszidő újabb adását közvetítjük. Megszólalnak egy ógyallai panzió és nyugdíjasotthon lakói és igazgatója, valamint az izsai rokkantak és nyugdíjasok csoportjának tagjai beszélnek gazdag tevékenységükről. Fél négytől az idei Tavaszi szél vizet áraszt népzenei fesztivál hanganyagából hangzik el válogatás. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd szombati műsorunk 18.00-kor a Napzártával ér véget.

Vasárnap reggel hírekkel, eseménynaptárral és a hét politikai történéseinek összefoglalójával kezdjük adásunkat. 9 órakor a református félórával jelentkezünk, amelyben Géresi Róbert abaújszinai lelkipásztor a pásztorok, vezetők és gyülekezeti tagok felelősségéről szól. Megkérdezzük Erdélyi Géza püspököt, indul-e az idei püspökválasztáson, majd bemutatjuk a pozbai és a nagygéresi gyülekezeti énekkart. 9.30-tól föld körüli zenés utazásra invitálja hallgatóinkat. 10.05-kor a Randevú várja az ifjú hallgatókat, s benne összefoglaló a XXVII. Duna Menti Tavasz programjáról. 14.05-től az Anyanyelvünk jelentkezik, 14.15-kor kapcsoljuk a BBC magyar nyelvű adását. Ezt követi a Kultúra világa, amelyben Szabó Gyula képzőművészre emlékezünk. A Kodály Napok zsűrijének elnöke értékeli a szlovákiai magyar kórusmozgalom színvonalát, és bemutatkozik a Komáromi Városi Művelődési Központ is. Fél négykor a Hazai tájakon van műsoron, amelyben a III. Országos Citeratalálkozóról lesz szó, majd ismét jelentkezik a Köszöntő. 18 órakor a Napzártával fejeződik be a Pátria rádió hétvégi adása. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?