Hétvégi programok

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre.

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: összefoglaljuk a Szlovák Nemzeti Tanács ülésén történteket, foglalkozunk a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottságának ülésével, nyilatkozik Duka Zólyomi Árpád, aki részt vett Madridban az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságainak és a csatlakozásra váró államok integrációs bizottságainak tanácskozásán. 11-kor hírek, majd Kaleidoszkóp, melyben beszélgetés hangzik el egy régésszel, aki római kori ásatásokat végez Magyarországon és Olaszországban. Egy nyugalmazott ornitológus arról számol be, hogy hosszú idő után ismét visszatértek hajdani fészkelő helyükre azok a ritka madarak, amelyeket évek óta nem láttak arrafelé. Az orvosi tanácsadóban az epekőbántalmak gyógyításáról lesz szó. Délben hírek, majd nótacsokor. 13 órakor Irodalmi mozaik, melyben többek között Turczel Lajos Szombathy Viktorról beszél, és Csanda Gábor egy új, irodalmat népszerűsítő kiadványt ismertet. Az új műsorrend szerint először jelentkezik szombaton 13.30-kor a Társkeresők klubja. A műsorban óvodások és kisiskolások is szót kapnak, a szerelemről mondják el véleményüket. 14.00-kor hírek. 14.05-től slágerek. 15.00-kor megismételjük Fiala Ilona 1990-ben készült Ördög Ferkó című rádiójátékát Ferenczy Annával a főszerepben. Ezután 15.36-tól népzene szól, a mátyusföldi zenészekből álló Bendő zenekar felvételeiből közvetítünk. 16.00-kor hírek, 16.05-től 17.40-ig Köszöntő. Szombati adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 órakor indul adásunk. A hírek, sport, évfordulónaptár után összefoglaljuk a hét politikai történéseit. 9 órától pünkösdvasárnapi istentiszteletet közvetítünk a dióspatonyi református templomból. Igét hirdet Görözdi Zsolt lelkipásztor. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú. A gyermekeknek szóló részben a néptánccal, a népzenével foglalkozunk. Bemutatjuk a pogrányi Gunaras néptánccsoportot és köszöntjük a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő párkányi Kisbojtárt. Az ifjúsági részben megtudhatjuk, milyen volt Pogány Judit színésznő első randevúja. A Gútai Középfokú Szakmunkásképző Magániskola tulajdonosa és igazgatója az iskola nyújtotta lehetőségekről beszél. Földes Katalintól megtudhatjuk, miért érdekes művészeti alapiskolában tanítani. 14.00-kor hírek, nyelvművelő műsorunkban (14.05) pedig Simon Szabolcs olvassa fel írását. 14.15-kor ka BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor jelentkezik a Segítsünk. Bemutatjuk az autista gyermekek számára Komáromban létrehozott foglalkoztató osztályt. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban (Hazai tájakon) a dél-szlovákiai cigányzenei hagyományról lesz szó. 16.00-kor hírek, majd Köszöntő. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?