Hétvégi programok

Szombat: A műsor reggel hétkor hírösszefoglalóval kezdődik. Negyed nyolctól az elmúlt évek slágereiből válogatunk. Nyolc órakor jelentkezik a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő, amely ezúttal a marosvásárhelyi szerkesztőség gondozásában készült.

Szombat: A műsor reggel hétkor hírösszefoglalóval kezdődik. Negyed nyolctól az elmúlt évek slágereiből válogatunk. Nyolc órakor jelentkezik a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő, amely ezúttal a marosvásárhelyi szerkesztőség gondozásában készült. Kilenc órakor indul zenés, publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. 11 órakor kezdődik Miklósi Péter műsora, a Délidő. A stúdióvendég az MKP korábbi elnöke, Bugár Béla lesz. A déli hírek után kezdődő népzenei összeállításban a Méta, a Garados, a Kolompos és a Boglya együttes felvételeiből válogatunk. 12 óra 30 perckor irodalmi magazinunk, a Téka jelentkezik. A műsorban a jubiláló, most 60 éves Grendel Lajos Kossuth-díjas prózaíróval beszélget a szerkesztő, Lacza Éva. A Tékát 13 órakor a Köszöntő követi.

Vasárnap: Hírekkel indul az adás hét órakor. 7 óra 10 perckor katolikus kiadással jelentkezik a Világosság c. egyházi műsor. Az evangéliumot követően Smolnicky Béla kassai kórházlelkész elmélkedik. Ezt követően bemutatjuk a Crux együttest, amelynek tagjai fiatal, Krisztus mellett elkötelezett emberek. 8 órától a komolyzene kedvelőinek Vivaldi és Haydn egy-egy műve hangzik el. A Kaleidoszkóp fél kilenckor kezdődő adásában összeállítást hallhatnak a Dunaszerdahelyen április 4-én rendezett Vámbéry földrajzi verseny országos döntőjéről. Hodossy Gyula, a versenyt meghirdető és szervező Vámbéry Polgári Társulás ügyvezetője a verseny múltjáról és jelentőségéről beszél, de megszólal néhány felkészítő tanár, Krasztev Péter, a zsűri elnöke, valamint a győztes felsőszeli csapat tagjait is megkérdezzük. 9 óra 30 perckor kezdődik a Zenei szerkesztő ajánlata: Paul Robeson és Ella Fitzgerald pályafutását ismertetjük. 10 órától a Randevúban egyebek között beszélgetés hangzik el Gerendai Károllyal, a Sziget Fesztivál főszervezőjével és Szép Fruzsinával, a magyarországi Music Export iroda igazgatójával. A déli hírek után nótacsokrot sugárzunk. 12 óra 30 perckor a Kultúra világában először egy Dunaszerdahelyen, a Kortárs Magyar Galériában megnyílt kiállításról számolunk be, majd Gulyás Gábor művészet?történész, a debreceni MODEM kiállítóközpont igazgatója beszél az április 21-én megnyíló és július 6-ig látható Aba-Novák Vilmos életmű-kiállításról. 13 órától a Köszöntőt hallgathatják. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?