Hétvégi programok

Szombat: 12.15-kor a Délidő vendége Csáky Pál, az MKP elnöke lesz. 13 órakor a Hétről hétre jelentkezik. 15.30-tól a Kultúra világában dr.

Szombat: 12.15-kor a Délidő vendége Csáky Pál, az MKP elnöke lesz. 13 órakor a Hétről hétre jelentkezik. 15.30-tól a Kultúra világában dr. Basics Beatrix művészettörténész, a Magyar Történeti Múzeum igazgatóhelyettese beszél azokról a festményekről és egyéb képzőművészeti alkotásokról, melyek az első felelős magyar kormány miniszterelnökét, a kétszáz esztendeje Pozsonyban született Batthyány Lajost ábrázolják, Gál Tamás színművészt és Czajlik József rendezőt pedig Epop?teia néven megalakítandó virtuális társulatukról kérdezzük. A 16 órai hírek után Köszöntő, ezt követi a hírösszefoglaló. 18 órakor Térerő, 19 órától Slágerhullám.

Vasárnap: 12.15-től Nótacsokor, 13 órától a Randevúban 2007 legnagyobb könnyűzenei slágerei forognak, és felidézzük az elmúlt esztendő zenei történéseit. 15 órától a Kaleidoszkópban Ba?tthyány Lajosról lesz szó, akinek születése bicentenáriumáról a most elbúcsúzott esztendőben emlékeztek meg Magyarországon és a nagyvilágban élő magyarok körében. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tavaly Batthyány Lajosról egy kétnapos konferenciát rendezett, ahol több mint félszáz történelem szakos tanár hallgatta nagy érdeklődéssel a neves magyarországi szakemberek előadásait. Összeállításunkban közülük Gergely Andrást, Katona Tamást és Kedves Gyulát kértük mikrofonhoz, akik elsősorban a 19. századi magyar történelemmel és ezen belül is a reformkorral, valamint a magyar szabadságharccal foglalkoznak. A 16 órai hírek után Köszöntő, 17.45-től hírösszefoglaló. 18 órától a Tékában megszólal Tóth Ferenc, a 2007-es év legjobb irodalmi alkotása pályázat nyertese, valamint Szászi Zoltán nyilatkozik a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által szervezett Írófesztiválról. 19 órától a Világosság c. egyházi műsorban Barkóczi Sándor baptista prédikátor elmélkedik. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?